La Muntala

Vaig conèixer a l’Antonia Caño, responsable de la biblioteca municipal “La Muntala” de Sant Vicenç de Montalt, en el darrer Taller de Blocs.

En el transcurs del curs vàrem tenir temps per parlar d’algunes de les seves experiències en favor de la dinamització, participació i estímul a la lectura del seu veïnat.

En certa forma el mateix esperit i objectius, des d’una altra Institució, que vaig veure quan vam visitar als amics de l’escola Monalco d’Igualada per recollir en el podcast la seva experiència del bloc “El Club de Lectura

Crec que l’Antonia tenia clar que tot això de la web 2.0 en general, i dels blocs i dels podcasts en particular, podria esdevenir una eina interessant per a dur a terme els objectius de la Biblioteca.

A la Biblioteca La Muntala ja estan acostumats a sumar sinèrgies. Com a exemple, cada cert temps pugen al pis de d’alt, on està ubicada la ràdio municipal, i enregistren amb participació dels més joves, lectures de contes que s’emeten per la ràdio convencional i que també s’enregistren en paral·lel amb àudio mp3. Això fa que puguin disposar d’un excel·lent planter punt de partida d’un futur podcast.

Crec que convé que li doneu un cop d’ull al seu bloc i, si teniu la sort de viure a Sant Vicenç o a prop, passar-se alguna tarda a participar en les “round tables” d’anglès o alemany. Iniciativa que m’ha semblat genial.

Tant de bo que pugin encetar ben aviat les noves iniciatives.

Des de mossegalapoma els hi desitgem molta sort!