tomtom carkit onthebox

Dijous passat vaig rebre el TomTom CarKit per l’iPhone i, després d’uns dies de prova, ja us puc fer algun comentari.

Primer: Per la meva sorpresa vull constatar el desconeixament manifest que tenia la persona de la mateixa empresa TomTom (Espanya) quan vaig trucar per informar-me. Quan li vaig preguntar, a l’amable senyoreta, si el CarKit funcionava amb el meu iPhone 2G, em va contestar:”

Señorita: “Por supuesto no funciona, Usted necesita un 3G o un 3GS“.

Jo: “Pero señorita, su afirmación contradice lo que pone en las especificaciones de su propia página web“.

Señorita: “Y dónde dice que lo está viendo eso?”

Jo: “Ahí donde pone –especificaciones-, ve?, -iphone, iphone 3g y iphone 3gs-

Señorita: “Uy, no, no, que ponga iphone no significa que funcione en el iphone 2G“.

Jo: “Bueno, yo no lo entiendo igual, pongáme un CarKit, si no le molesta…

Doncs constato: El TomTom CarKit funciona amb l’iPhone 2G atorgant-li la possibilitat de GPS que aquest model no té.

La comunicació entre l’iPhone (de qualsavol model) i el GPS integrat al CarKit és via Bluetooth. L’establiment de la connexió és ràpid i fiable. En totes les proves fetes aquests 4 dies no va perdre la connexió cap cop.

El possicionament de satèl.lits és prou ràpid, tenint en compte que ho comparo amb l’antiga PDA i un GPS extern

Cal saber, com és lògic, que el GPS del CarKit només funciona quan aquest està connectat a l’alimentació de la bateria del cotxe (alimentació per port mini-usb).

El tamany del CarKit és prou petit i lleuger.

Amb l’iPhone connectat el CarKit fa de mans lliures i les proves fetes tant escoltant com parlant han estat correctes i els interlocutors confirmàven que l’escolta era clara i sense sorolls.

Potser destacaria un parell de punts que no m’han agradat (a banda de l’exagerat preu de 100€ només el CarKit, aplicacions es paguen a part) i és el sistema per treure i ficar l’iPhone (em dóna la sensació de que no aguantarà massa) i l’adaptador de càrrega per l’encenedor del cotxe que, en el meu cas i, gairebé segur és un problema del meu vehicle, no para de ballar i fa mal contacte.

Pel que fa a l’aplicació, dir-vos que funciona correctament, simple de manegar, integrant-se amb l’agenda de contactes de l’iPhone i amb les instruccions de veu en català.

En general, però, em sembla una solució cara, tenint en compte que has de pagar pel CarKit i per l’aplicació, i, potser, a qui més bé li pot sortir, és a usuaris amb iPhone 2G i que no disposin de mans lliures al seu vehicle.