iphone configuration utility icon

Us heu preguntat mai com s’ho fan les empreses per configurar els iPhones i els iPads? Un a un? Què es pot configurar i què no?

Bé, tot i que les eines que dóna Apple per a la configuració massiva d’iPhones i iPads no són per a llançar coets, sí que serveix, però, per que l’empresa disposi de perfils d’usuaris estructurats on definir configuracions predeterminades, activar certificats i pre-instal·lar aplicacions, fins i tot aquelles que siguin internes de l’empresa.

Anem a fer una ullada d’aquesta utilitat.

iphone configuration utility

Primer dir que la podeu descarregar d’aquí (també teniu tot el llistat de recursos i guies) i està disponible per MacOSX i Windows. Apple ha publicat una pàgina d’ajuda de la utilitat.

iPhone Configuration Utility es composa de 4 apartats: Dispositius, Aplicacions, Perfils de Subministrament i Perfils de Configuració.

Dispositius

A la primera opció es llisten els dispositius (iPhone i iPads) registrats per l’empresa. Quan connectes, per cable, un dispositiu al Mac o Pc que té instal·lada la utilitat apareix a la llista. Cal, per tant, una primera connexió física.

Per a cada dispositiu, veus les dades internes d’identificació, telèfon, nom i persona de contacte o propietari i els perfils de subministrament i perfils de configuració així com les aplicacions instal·lades a l’aparell. També pots veure els certificats.

Aplicacions

Pots veure i gestionar les aplicacions internes d’empresa, ja siguin versions finals o de prova si ets desenvolupador.

Perfils de Subministrament

Estan formats per la col·lecció d’entitats digitals que lliguen un dispositiu en concret a l’equip de desenvolupament i, per tant, l’autoritzen a provar i executar les aplicacions internes (les no públiques a l’App Store)

Perfils de Configuració

iphone configuration utility

Sens dubte l’apartat més important i on es mostra què podem parametritzar i què no del nostre iPhone i iPad d’empresa.

Si mireu en detall les opcions veureu que van des del correu corporatiu, exchange i calendaris, fins la VPN, la WiFi i les restriccions, passant per credencials i altres polítiques de seguretat.

Resum

Molts administradors de sistemes de les empreses reclamen una gestió més efectiva, distribuïda, massiva i amb més opcions a l’hora de configurar iPhones i iPads per a un ús laboral. Aquesta utilitat ha anat millorant mica en mica i, suposem, Apple hi afegirà noves funcionalitats.

Coneixent ara que un iPhone o iPad d’empresa pot ser controlat per aquesta de forma prou efectiva, no s’entén com, en el cas dels iPads “perduts” dels Diputats, ningú els hi instal·lés certes restriccions i controls per evitar, precisament, la seva “misteriosa” desaparició.