En els darrers mesos el navegador Google Chrome ha esdevingut el navegador principal (i gairebé únic – cosa estranya en Mac on fem servir més d’un -) dins l’ecosistema d’aplicacions principals del meu Mac.

Les bondats són moltes i no les detallaré ara, només n’anomenaré 3:

 • rapidesa
 • estabilitat
 • extensions

Configurar la cerca del navegador, que és fa automàticament des de la barra d’adreces (on escrius la URL), és bàsic i important per a obtenir els resultats esperats i millorar-ne la productivitat.

Per això vaig a explicar com ho tinc jo configurat i, de pas, explicar-vos com podeu afegir el blog de mossegalapoma com a motor de cerca predeterminat, després de Google, i així obtenir resultats dins dels més de 4 anys d’informació que ja tenim emmagatzemada 🙂

 1. Aneu a l’opció de menú Chrome, opció “Preferències”
 2. Dins les opcions bàsiques, a l’apartat cerca, marca l’opció “Activa Instant per fer les cerques i navegar més ràpidament”
 3. Cerca amb Google Chrome

 4. Premeu ara l’opció “Gestiona els motors de cerca…”
 5. En aquesta nova pantalla veureu dues parts. La superior conté els motors de cerca predeterminats. A sota les possibles a escollir.
 6. Si voleu afegir mossegalapoma com a cercador auxiliar predeterminat, aneu a la part inferior “Altres motors de cerca” i afegiu-nos. Els 3 camps a incloure serien “mossegalpoma.cat”, “mossegalapoma.cat” i “http://mossegalapoma.cat/?s=%s&x=0&y=0”, respectivament.
 7. Seleccioneu el nou motor de cerca de mossegalapoma i marqueu “estableix com a predeterminat” (veureu que pujarà a la part superior)
 8. Un cop a la part superior torneu a marcar Google com a predeterminat deixant mossegalapoma com a segona opció
 9. Cerca amb Google Chrome

 10. Feu el mateix amb tots els vostres llocs preferits.
 11. Deixeu a la part superior només els més habituals i imprescindibles per la vostra forma de treballar (en el nostre cas ho hem restringit al mateix Google i a mossegalapoma, veure imatge anterior)

Si ara feu una cerca a la barra de navegació, per exemple “error jailbreak”, el navegador comença a mostrar a la pàgina directament els resultats retornats per Google i, a la mateixa barra de navegació, en el desplegable, ja us mostra l’opció de cerca dins el cercador predeterminat (en aquest cas l’opció 2 apunta al blog mossegalapoma)

Cerca amb Google Chrome

Invertiu uns moments en configurar la vostra forma de cerca, la que tingui més sentit segons el que feu habitualment, i veureu com milloreu tan el temps de resposta com l’afinament en els resultats esperats.

Descarrega Google Chrome darrera versió estable (actualment la 11)
Descarrega Google Chrome la nova versió en desenvolupament (la 12)