iPhone 4S

L’iPhone 4S té un gran punt a favor: Siri… …si parles anglès natiu. I tot i en el cas que el parlis, Siri sorprèn però encara no és la solució definitiva que substitueix l’interfície clàssica dit/teclat.

Siri és un avanç prometedor, un pas interessant que Apple ha incorporat a l’iPhone 4S no com a solució substitutiva, si no com a banc de proves d’una nova forma interaccionar amb els aparells i gadgets de la poma que, de tenir èxit, el veurem des dels Macs fins a l’Apple TV o futur aparell de TV d’Apple.

Espero que quan Siri arribi a la TV no passi això:

A més, siguem realistes. No esperis Siri en català ni a curt ni a mig termini.

L’iOS 5 funciona molt bé, el sistema d’avisos és el que desitjaven, el telèfon és estable i millora l’experiència respecte a la darrera versió 4.

Porto provant l’iOS 5 des de les primeres betes i algunes, com és normal, tenien errors realment emprenyadors: cançons que no sortien a iTunes, aplicacions que es tancaven inesperadament o no funcionaven i un llarg etcètera. Raons prou importants que m’haguessin fet tornar a versions anteriors més estables. Però no ho vaig fer, vaig aguantar i la raó principal va ser el nou sistema d’avisos.

Per sort l’iOS 5 funciona igual de bé en un iPhone 4 que en un 4S

La vida de la bateria en el iPhone 4S és un greu problema per alguns usuaris, problema que esperem Apple resolgui en la propera actualització de programari. Però i si el problema és de hardware?

Molts usuaris asseguren que la pantalla de l’iPhone 4S no es veu millor que la del 4. Diuen que “grogueja” i sembla ser que és un problema de la cola que han fet servir per enganxar-la.

Jo tinc un iPhone 4. Si tu també sabràs que és un gran aparell, rodó, realment aconseguit, difícil de millorar. I així és, Apple ha tret un aparell més ràpid en algunes tasques, amb una càmera millor, però no és un salt definitiu. De fet els darrers models de la competència són millors que l’iPhone 4S. Val la pena pagar el que val per no endur-se la millor peça?

Només en el cas que vinguis d’un iPhone anterior estaria realment justificat, però, si tens un 4, jo esperaria al 5.

En qualsevol cas, expresso la meva opinió. I tu què opines?