jailbreak cats

És curiós el fet que la necessitat que molts usuaris tenim de gaudir d’un iPhone on poder escollir operadora i, decidir lliurament què instal·lem i què no, hagi portat a disposar no només d’un, si no de dos jailbreaks.

El tradicional, el de Dev-Team, fins ara monopoli del jailbreak, que havia pres la decisió feia unes setmanes de no alliberar les eines per a l’iPhone 3GS justificant que volia esperar fins a la sortida de la nova versió 3.1 del sistema operatiu de l’iPhone i així donar menys temps a Apple a preparar les contra-mesures.

Aquesta decisió havia deixat als nous usuaris de l’iPhone 3GS orfes de poder obrir el seu nou i flamant aparell.

I no tothom estava disposat a esperar.

D’aquí que, com vam explicar abans d’ahir, en George Hotz, un hacker independent, decidís alliberar la seva pròpia eina, el Purplera1n.

Purplera1n fa servir el mateix “forat” de l’iPhone, per poder fer-li el jailbreak, que havia trobat en Dev-Team i, per tant, aquests han vist que ja no tenia sentit l’espera i han decidit alliberar el redsn0w (jailbreak) i el ultrasn0w (desbloqueig d’operadora).

A més, aprofitant l’avinentesa, Dev-Team allibera també redsn0w per Linux.

Totes les versions de redsn0w estan disponibles via torrent i l’ultrasn0w el podeu instal.lar via Cydia per mitjà del repositori: http://repo666.ultrasn0w.com (la darrera versió és la 0)

Dev-Team fa una important advertència relacionada amb les “basebands” (el firmware del modem intern de l’iPhone) modificats amb ultrasn0w (jailbreak per iPhones 3G i 3GS), on recomana als usuaris que estiguin especialment vigilants i evitin actualitzacions oficials d’Apple fins que Dev-Team no alliberi la versió corresponent.

ultrasn0w unlockers — You all must remain particularly vigilant against upgrading your basebands, since doing so will kill the unlock (for most phones, there’s no going backwards in baseband version). Apple has gotten very serious with the latest baseband — they’ve removed 180 (!) commands in an effort to cut down their exposure to holes. So please always stay away from stock Apple IPSWs and instead use our tools as we release them. These tools let you update your firmware without updating your baseband.

Convé llegir i entendre aquestes advertències i els passos associats des de la mateixa web de Dev-Team.