FStream iPhone

Les grans emissores de ràdio del país ja disposen d’Apps dedicades per escoltar els seus programes en directe via Internet, aquest és el cas de totes les de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, iCatFM…) o Rac1, però no és el cas de moltes locals o petites.

En canvi, sí que emeten per internet. En aquest cas les podem escoltar també a l’iPhone.

Com? Amb l’App gratuïta FStream

La clau, en tots els casos, es trobar la URL (sovint accedint des del navegador del mac) on s’ubica la llista de reproducció (normalment en format “.pls” o en “.m3u“) i copiar-la a la llista de favorits del Fstream.

Anem pel cas pràctic d’afegir CoolturaFM. Vés a la seva pàgina web i localitza la icona de Winamp. Només passant el ratolí pel damunt ja et mostra la URL que és: http://88.2.28.150:8000/listen.pls

CoolturaFM streaming

En el cas de Ràdio Montblanc els passos varien una mica. Accedim a la seva web i afegint el seu streaming a iTunes. Amb el botó dret del ratolí damunt la icona d’iTunes (com mostra la fletxa de la imatge), desa l’enllaç i obra’l amb iTunes.

Ràdio Montblanc streaming

Localitza a iTunes l’arxiu de Ràdio Montblanc i amb el botó dret fes que mostri la informació. A la pestanya del “Sumari” trobaràs la URL.

Ràdio Montblanc a iTunes

N’hem detallat aquest 2 casos però en la majoria el propòsit serà el mateix: obtenir la URL de l’streaming (o la llista de reproducció)

Un cop fet això anem a l’iPhone i activem Fstream, anant a favorits, “edit” i “Add new webradio”

FStream favorites

En el nom pots afegir el que vulguis. La URL és l’obtinguda anteriorment i l’Enconding el pots deixar en blanc (o afegir “WindowsLatin1

FStream té moltes més novetats amagades: pot enregistrar emissions des de l’iPhone i, per recuperar els àudios d’aquests enregistraments o per poder afegir o editar les emissores favorites introduïdes, disposa d’una gestió web que et facilitarà la feina (s’ha d’activar als “settings – web management” a FStream de l’iPhone i accedir des del navegador, sempre i quan Mac i iPhone estiguin a la mateixa xarxa, per mitjà de la IP de l’iPhone com en aquest exemple: http://192.168.1.6:8080//)

FStream Web Management

A banda FStream també disposa d’una versió per Mac OS X, igualment gratuïta, que funciona prou bé.