Magnifique

Recordo que amb Tiger teníem programes a dojo que permetien canviar els detalls de menús, finestres, barres, botons, etc per personalitzar completament la interfície del nostre Mac OS X.

Amb Leopard això es va acabar.

La 10.5 havia afegit, canviat de lloc i, en certa manera unificat els elements de la interfície gràfica del sistema operatiu (Aqua) amb el que la majoria d’aplicacions de personalització de l’escriptori van deixar de funcionar.

Fora de l’esforç inicial fet per Candybar, aplicació de pagament, reconvertit-se en una mera gestió de llibreria d’icones i gestió d’imatges del dock, gairebé cap aplicació estava pensada expressament per a gestionar la resta d’elements.

Això ha estat així fins que ha aparegut “Magnifique“, una aplicació lliure, gratuïta i creada, en part, gracies a la col·laboració de molts usuaris i desenvolupadors, que, en la seva versió actual la 2.1, ja es pot considerar una eina pensada expressament per a gestionar els elements de personalització de la interfície gràfica del Leopard.

Encara li manca cert recorregut, però ja disposa d’auto-instal·lació de “themes”, desinstal·lació automàtica, vista prèvia a pantalla complerta del tema a aplicar, la possibilitat de construir un mateix un tema personalitzat a base d’escollir elements individuals d’altres temes (theme mixer) i una comunitat al darrera amb un portal i un fòrum prou actius.

Font: MacThemes