celestia

Magnífic simulador alhora que excel·lent eina per aquells que ens agrada l’espai i també útil per aquells que els hi agradi explicar l’espai als seus alumnes.

En aquesta entrada us parlo de Celestia, un projecte de programari lliure i codi obert, que recrea en 3D i en temps real, un viatge espacial entre les coordenades que tu decideixis i amb un munt de paràmetres sobre objectes, òrbites, ombres, etc.

La imatge superior l’he fet als 10 minuts de jugar una mica amb el simulador.

Si us fixeu veureu una ombra a la part superior. És el satèl·lit Mimas, el més intern, orbitant Saturn i el Sol a la part inferior. Mentre us escrivia l’entrada, Mimas, ha continuat sota l’ombra de Saturn, i en unes hores es farà de dia a Mimas i a Barcelona també.

Aprofito per parlar una mica d’aquest curiós satèl·lit descobert a l’any 1789. És petit, de 397 Km de diàmetre. Va ser objecte d’un brutal impacte, possiblement un cometa, que va deixar un enorme cràter en una de les seves cares i esquerdes visibles a la cara oposada.

Tornant al programa, Celestia és cross plataforma. El teniu disponible per Mac, Linux i allò que encara alguns anomenen sistema operatiu: el Windows.

A més disposa d’un ampli reguitzell d’extensions (add-ons) on pots trobar molt material i, fins i tot, Activitats Educatives.

FONT: Cool OSX Apps