catalanitzador mac softcatalà

Aquests dies estem provant la beta del “Catalanitzador per Mac” de Softcatalà que té prevista la sortida pública en breu.

El “Catalanitzador per Mac“, totalment gratuït i desenvolupat com a programari lliure, analitza de forma automàtica el teu sistema i realitza els següents passos:

  • Configura el català com la primera llengua del sistema (el situa com a primera llengua de les diferents que pots definir a les preferències del MacOSX)
  • Configura el català en Firefox i Chrome (Safari fa servir l’ordre definit en el sistema)
  • Instal·la el corrector ortogràfic català per a tot el sistema

De moment aquests són les accions que realitzarà el “Catalanitzador per Mac” a l’espera que es puguin anar introduint-ne més a futur, com ara el corrector català per a les diverses versions (2004-2008) de Microsoft Office Word (la versió 2011 ja incorpora el corrector català).

El català va estar disponible oficialment en MacOSX a partir de Lion 10.7.3. Les versions anteriors “10.x” no l’incorporen i, ara per ara, no sembla possible que es pugui saltar aquesta limitació. Això no afecta als navegadors Firefox, Chrome ni al corrector ortogràfic.

Tenir el català definit com a llengua del sistema, i, encara més important, tenir-ho configurat als navegadors és cabdal per donar reconeixement al català a Internet, sovint infravalorat per empreses i institucions. La forma més efectiva que tenim de reivindicar-ne l’ús és fer que el nostre navegador s’identifiqui en la nostra llengua. Això fa que consti en els serveis que mesuren les preferències de l’usuari, serveis tan importants com Google Analytics:

idioma a google analytics

El passat 22 d’abril de 2012 Softcatalà va treure el “Catalanitzador per Windows” que ja té més de 45.000 descàrregues

Aquests dies en Miquel Labòria del Bloc d’Apple en Català i un servidor hem estat reunits amb en Jordi Mas, el responsable de Softcatalà que impulsa el Catalanitzador per Mac, per donar-hi un cop de mà i ajudar-ne en la seva difusió. Esperem que hi siguin al programa tan bon punt surti oficialment.

Entre tant us recordem que podeu fer manualment els passos per catalanitzar el vostre Mac.