Flamingos
IPhoto, Gimp, Apperture, Photoshop, Ligthroom… son grans programes que ens permeten treballar amb les nostres fotografies digitals, i sobretot ara que els mes afortunats tornem de vacances amb unes quantes gigues de fotografies per processar ( tot i que n’hi ha molts que mai no es miren les fotos que tiren, i el nombre aumenta amb el qui ho filment tot en video ). El meu protector de pantalla em mostra les fotografies de la meva llibreria d’Apperture amb l’efecte Ken Burns així que poc o molt les acabo veient, però a casa tenim el costum de fer albums impresos. Si, home, en paper per poder fullejar al sofà o ensenyar a la mama quan ve a casa.

I aqui vé quan el maten.

Un es tira hores i hores ajustant la temperatura de color, l’histograma, el contrast i altres mandangues. Llavors s’imprimeixen les fotografies o es compilen en un album tipus Hoffman o els mateixos àlbum que imprimeix Apple, desde IPhoto o Apperture amb una qualitat excelent.

Pero…

Quan arriben les fotos o l’album…. els colors es veuren estranys, son massa fosques o massa clares o simplement es veuen cutres… Buaaaa!!!!

Que cal fer?

Ahhh amics… Els nostres Macs tenen una eina de configuració de color en les preferencies de pantalla, a més els monitors acostumen a tenir controls de brillantor, contrast, temperatura de color i altres mandangues. I tot això pot no servir de res sinó som murris.

La idea és que cal que imprimiu algunes quantes fotografies al vostre proveidor escollit. Llavors heu de mostrar les mateixes imatges al vostre monitor. (flipareu amb la diferencia) Ara (amb llum de dia) és quan heu de començar a potinejar amb totes le opcions que pogueu fins que les fotografies de la pantalla s’assembli a les que tingueu impreses. Useu el zoom integrat dels Mac per fixar-vos be amb els detalls, canvis de color, ombres etc… Si hi ha sort les fotografies que imprimiu a partir d’ara potser s’assemblen una mica al que esperaveu.