Brooklyn Brainery

Hi ha molta i millor vida fora de les aules per la formació no reglada d’adults? Sí n’hi ha.

Un exemple és aquesta iniciativa particular al famós barri de Brooklyn de la ciutat de Nova York: Brooklyn Brainery on persones, no necessàriament gurus, si no senzillament apassionades d’un tema, fan classes presencials low-cost en aquest local i els alumnes s’apunten fins exhaurir les places.

I classes de què? de tot i una mica: des de tècniques de producció de TV des del teu Smartphone (15$) fins com fer pa (15$), de meteorologia aplicada (25$) fins un tour virtual dels llocs abandonats de la ciutat de Nova York i la història que hi ha al darrera (8$).

Fent pa a Brooklyn Brainery

He posat entre parèntesi els preus per assistent, com veieu, ajustats i prou assequibles. Brooklyn Brainery cobra a cada formador un cost fix d’uns 25$ per classe.

La temàtica de les classes són totalment obertes i suggerides tan pels alumenes com pels formadors.

M’ha semblat una lloable iniciativa privada, perfectament transportable a casa nostra, més enllà d’iniciatives públiques de formació d’adults, sovint un xic encarcarades i sempre sota les mateixes temàtiques, fora d’alguna excepció.

Si coneixeu alguna iniciativa similar a Catalunya comenteu-la, si us plau, així ho compartim entre tots i li donem visibilitat.