Boxee App Box

Ahir publicaven al bloc de Boxee.tv la sortida d’una nova versió, encara en proves, que incorpora dues interessants novetats.

La primera és que se li ha afegit App Box, una nova funcionalitat que permet la instal·lació d’aplicacions i extensions per Boxee al pur estil Cydia.

D’entrada Boxee ha creat el seu propi repositori per a la App Box, però ja han previst que s’obri a repositori de tercers.

La segona funcionalitat és la possibilitat d’aconseguir l’auto-actualització. Fins ara aquest mecanisme típic de qualsevol aplicació per Mac no estava previst en la versió Alpha de Boxee. A partir d’aquesta versió ja sí.

Per a l’entorn Mac disposeu de versions de Boxee.tv per Mac OS X i per Apple TV.

A banda dels serveis de tercers als quals podeu accedir via Boxee (com canals de TV per internet consolidats), aquest programari de media center social, també permet navegar per mitjà de RSS a canals bittorrent, l’accés directe -mentre veus la peli o sèrie- a la descàrrega de subtítols i, en l’esmentada part social, la recomanació i compartició del teu material audiovisual.

Ara fa un parell de mesos, l’equip de desenvolupament de Boxee va fer una enquesta als usuaris de, en el cas que s’animessin a desenvolupar un maquinari propi (Boxee Box), estil mediacenter, quines característiques serien més valuoses pels possibles compradors.

El resultat majoritari de les 10.000 respostes va ser el següent:

  • Preu per sota de 199$ (41%)
  • Característiques de l’aparell el més simple possibles (no HD, no BluRay) (38%)
  • Suport per a XBOX 360 (38%)

Malgrat els problemes que Boxee està tenint per tancar acords amb algunes plataformes de difusió de continguts, com ara Hulu, el model de negoci sembla que va avançant a les mans d’un equip de gent innovador, obert i amb il·lusió.

De no ser per Boxee, tinc clar que gairebé no faria servir l’Apple TV.