Tenia oblidat Boxee des de la seva versió alpha, quan, tot i ser una bona aplicació mediacenter, encara li faltaven millores importants per poder comparar-se amb XBMC, en la que boxee està basat en gran part.

Boxee inclou, a diferència de XBMC, tota la funcionalitat associada a xarxa social on poder compartir recomanacions amb els teus contactes (per això boxee demana que et registris).

Ahir, però, vaig voler donar-li una segona oportunitat i provar la seva nova beta 0.9.20 (molt estable i complerta i ja disponible per Mac, Linux i Windows) i em vaig dur una molt agradable sorpresa.

La interfície s’ha simplificat molt i és gratament intuïtiva, la cerca automàtica i posterior endreçament de tota la informació associada a les pelis i les sèries (descarregada d’IMDb) funciona molt bé i la cerca “al vol” dels subtítols va perfecte.

Boxee mediacenter

Realment aquesta beta és un excel·lent candidat com a programari mediacenter potent, senzill i definitiu. Llàstima que encara no estigui disponible, de forma oficial, per Apple TV.

Boxee ve, a més, amb complements interessants com és l’app gratuïta per iPhone de control remot.

Ja fa temps que la gent de Boxee està treballant, conjuntament amb la empresa D-Link, en un aparell independent per connectar-lo a la tv, el Boxee Box. Un aparell d’estètica aconseguida, amb un comandament a distància en dues parts que inclou un teclat complert, amb wifi 802.11n i a un preu que podria rondar els 199$. La sortida del Boxee Box està prevista per la segona meitat de l’any.