Feia dies que volia fer aquesta entrada per esmentar aquells blocs o webs que aporten contingut diari o continuu sobre temàtica MAC i APPLE i ho fan en català, i estava esperant a que tots tornéssim de les vacances i reprenguéssim l’activitat habitual per no deixar-me a ningú.

Com encara estem al darrer dia de l’Agost, si em deixo a algú, si us plau que m’ho digui, i edito per incloure’l en aquest comentari.

No som gaires i, per tant, crec que quan més units anem millor.

Sincerament crec que és un bon moment, un moment dolç, per nosaltres, els usuaris d’Apple.

El continuu augment de vendes d’ordinadors de la casa de la poma, també a casa nostra, l’aparició d’Apple Shops com la del Triangle a Barcelona i les expectatives de creixement de futur de la marca, no només en la línia d’ordinadors, si no també en altres productes, així ho indiquen. Jo crec que tots notem l’increment d’usuaris.

La comunitat en català d’usuaris d’Apple, com qualsevol altra, mereix també tot el carinyo i tot el suport. Esperem que ho tingui ben present APPLE com també altres institucions públiques, començant per la pròpia GENERALITAT, però sobretot començant també per nosaltres mateixos.

BLOC d’APPLE en CATALÀ

Bloc d'Apple en Català

En Miquel Labòria manté des de fa força temps i amb una excel·lent qualitat i constància el “Bloc d’Apple en Català”.

Per a mi és el primer lloc de la llista en català, el primer dels meus bookmarks, i la referència bàsica per estar al dia de les novetats i notícies sobre APPLE en la nostra llengua.

Mantenir un bloc actiu de forma diària no és fàcil i des d’aquí vull donar-li les gràcies i reconèixer l’esforç.

Sense el seu bloc estaríem gairebé “orfes” d’un indret d’informació de notícies i novetats dia a dia sobre APPLE en català.

A més també vull agrair-li que fes esment de “mossegalapoma”, quan aquesta era encara un petit embrió.

En Miquel, conjuntament amb dGil administren també els “Fòrums d’Apple en Català“. La meva feina “real” i el manteniment “virtual” de mossegalapoma em pren força temps, però avui m’he tornat a registrar en el fòrum i prometo fer l’esforç i intentar participar. (el meu nick “Tomas”).

TOT-MAC

TOT-MAC

No de forma diària però sí constant (i constant vol dir que trobem entrades des de l’any 2003!!!!!) tenim l’excel·lent “TOT-MAC”, conjuntament amb l’anterior és un dels primers llocs que jo vaig afegir a la meva llista de bookmarks d’APPLE en CATALA.

Totalment recomanable el seu seguiment i no cal dir que estar actiu des de tant de temps mereix un “SUPERLATIU” reconeixement.

A banda, aprofito també per agrair a TOT-MAC que fes esment ahir de “mossegalpoma”.

Macpolen

Macpolen

Anys també de llarg recorregut de Macpolen que també va ser un dels primers que tenia a la meva llista i que, per error al passar el bloc al wordpress, el vaig perdre dels blogrolls de “mossegalapoma” (error arreglat).

Macpolen és un bloc personal amb entrades de tot tipus però farcit també de contingut sobre Apple i els MACs.

Llàstima que jo no vaig poder estar en aquest darrer CampusMac doncs Macpolen i altres hi van ser i hagués estat un bon lloc per conèixer a la penya en persona.

ubunmaqueando

ubunmaqueando

Em declaro admirador absolut de “ubunmaqueando”, del seu estil, contingut i de la idea que hi ha darrera. Senzillament “genial”.

Va ser un dels primers llocs dels que vaig parlar en el primer podcast.

Quan molts es dediquen a enfrontar linux amb tot el que es mou, aquest senyors se n’adonen que linux (ubuntu) i MAC (MAC OS X) són les alternatives reals al gran monstre de la Indústria, alies Microsoft, òbviament amb les corresponents diferències entre un software propietari i un de lliure, és clar, però que, al cap i a la fi, per a un usuari que cerca una alternativa per sortir-se’n del “Gran Hermano” són alternatives que poden anar de la mà.

I els senyors d’ubunmaqueando ho van entendre així.

Ubunmaqueando dóna consells pràctics i tècnicament explicats de forma excel·lent als usuaris que s’han passat a Ubuntu o a MAC des de Windows, demostrant que per a tot (o gairebé tot) hi ha una alternativa. I ho fan en un mateix indret web presentant-les en forma de “teva-meva”, és a dir, en Rostix explica l’alternativa per Ubuntu i en Toni Maquero per els MAC.

El que jo us digui, sóc “fan absolut” d’ubunmaqueando.

Ara fa dies que veig que no actualitzen la seva web, suposo que es pel tema de vacances. Jo espero que reprenguin ben aviat les seves aportacions.

SoftCatalà

Softcatalà no és un indret d’informació diària com la resta que he comentat abans, però hi faig esment aquí perquè crec que també és un bon punt de referència per trobar material, informació i, sobretot, programari traduït al català per als MACs.

——————————–

En definitiva tots ells els podreu trobar referenciats a la part dreta de mossegalapoma, dins l’apartat de links i sota l’etiqueta “MAC-CAT”.

Per endavant demano disculpes si m’he deixat algun altre lloc i us sol·licito, si us plau, que m’ho feu saber per a incloure’ls.

La idea que tenia en crear l’apartat i els links corresponents de “MAC-CAT”, en conjunció amb l’apartat “Fet amb MAC”, és poder anar incloent llocs web actius en català a casa nostra, amb temàtica continua “APPLE i MAC” en el primer cas, o “en relació amb APPLE i MAC encara que no fos de forma continuada ni exclusiva” en el segon.

Com explicava a l’inici d’aquesta entrada, no som gaires, però espero que siguem forts! 🙂