Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

convidats Dani i Miquel

Els nous Macs i el nou processador M1, així com la sortida de la versió final de Big Sur, han comportat ja l’aparició dels primers benchmarks d’usuaris, reflexions i crítiques. De tot plegat en parlarem amb l’amic i company Miquel Labòria.


PART 1:

Nous Macs, M1 i Big Sur: Aquí l’article original.

(Joan Betbesé): 

Sobre el q parleu de Apple i Nvidia puguessin fer les paus seria una cosa molt interessant. I q els nous Macs no permetin conectar eGPU 😓 em deixa una mica  “knock-out”.

Em voldria canviar el meu iMac perquè comença a justejar (iMac 27’ late 2015) tot i ampliar-lo a 32Gb de RAM. Treballo amb 3D i animacions, necessitaria anar a més i estic una mica capat.

Havia pensat en muntar-me un Hackintosh, ho havia comentat per aquí, però darrerament m’estic plantejant tirar cap a un PC Nvidia Studio (proArt) PART 2:

Apple

El teu ordinador no és teu” (Àngel Aguilera): Via HackerNews he arribat a aquest article força inquietant sobre les darreres versions de macOS.

Aquí l’article original

Experiència d’en Tomàs amb el HomePod Mini. Gran qualitat i quantitat de só. Greus molt rellevants. Només funciona via Airplay (com el HomePod normal), això vol dir que pots enviar àudio de música, podcasts, pelis, etc… però no és un altaveu USB o un dispositiu d’entrada i sortida d’àudio (com uns auriculars que es poden fer servir per una àudio conferència).

Xiaomi

Borja Sandoval, podcàster i usuari de Xiaomi, ha tret un episodi del seu Podcast “Retromàtica” amb el títol “Xiaomi: problemas en el paraiso”. On denuncia una dispersió enorme de terminals per la part baja/mitja de la marca, actualitzacions molt curtes de la versió d’Android (1 any o any i mig) i, el que és més preocupant, anuncis/publicitat a nivell de capa de fabricant, que re-instal·la sempre apps com Aliexpress, tot i que la desinstal·lis.


Propostes Mosseguis:

 • (Santi Rofes – Router): Als qui us agraden els routers, coneixeu el Vilfo? És un router suec que permet mantenir connexions amb múltiples proveidors de vpn, en funció del dispositiu que està fent la comunicació (similar a gl.inet però aquest només ho permet amb un únic proveïdor, mentre que el vilfo permet fins a 10 proveïdors). A més, de CPU porta un celeron i augmenta un munt la velocitat de connexió quan es fa servir vpn, va gairebé 3 vegades més ràpid amb openvpn (per ara no dóna suporta wireguard)  
 • (Albert Masedo – refrigeració): Per si s’escalfa molt el vostre iPhone quan jugueu, aqui teniu una bona solució 😂 – Refrigerador de Mòbils Aliexpress
 • (Alpo56  – Sèrie): Una serie de Netflix que, per mi, es molt recomendable, acció i mafia italiana, pero actual: “Suburra”.
 • (Raul – Podcast) “Tots al Blitz” NFL – futbol americà en català.
 • (Jaume Perelló – bot de Telegram): 2 amics matemàtics i jo mateix hem fet aquest bot de telegram per visualitzar les dades de la covid19: @COVID19gram_bot. Hi ha dades a nivell global i es pot mirar per regions en algún casos. També deixa comparar entre regions. Está en català i és configurable.
 • (Epi Blai – Sèrie): “A life on our planet” de David Attenborough a Netflix explica de manera molt gràfica i entenedora què estem fent al planeta i què podem fer perquè els humans sobrevisquem.
 • (Joan Betbesé – Joc): Si teniu Apple Arcade us recomano Little Orpheus. És una meravella.  
 • (Josep Ramon Garcia): “Amazon Photos”, inclòs en Amazon Prime permet emmagatzemar fotos sense limit d’espai.
 • (Rafel Jesús – Utilitat Big Sur) Com Comprovar quines Apps de MacOS Big Sur ja estàn adaptades a Apple Silicon – Genbeta
 • (Ludo – App) Little Snitch 4 per MacOS
 • (Josep Ramon Garcia – App) “Lulu” Firewall gratuit i opensource 
 • (Xavi Cabré – Documental): Visita guiada a través de Filmin a la World Press Photo edició 2020.
 • (Rafel Jesús – Documental): Interessant documental sobre els impactes del meteorits tant a nivell geològic com cultural: “Fireball – visitors from Darker Worlds” a AppleTV.
 • (Toni Gimeno): Steven Seagal, probablement el pitjor actor de tots el temps (opinió personal) i els “red necks” que no son precisament el grup social que més simpaties em despertin… però com sempre hi ha matisos… entre el blanc i el negre hi ha una infinita gamma de grisos que poden alterar les nostres percepcions… si us dic “Steve’n’Seaguls“… aquest petit matis ho canvia tot, tot, TOT, TOOOOOOT!!!!!!!.