iCloud main screen

Segons apunten els rumors avui dimecres a les 19h ja estarà disponible l’actualització de l’iOS 5 per iPhones i iPads.

El que ja podeu provar ara és l’iCloud, el nou sistema d’emmagatzemament en el núvol d’Apple, tot just acabat d’obrir al gran públic i on podreu trobar el vostre mail, contactes, agenda i l’iWork (només si teniu l’iOS 5 Golden Master o Lion 10.7.2)

Més detalls de l’iCloud a mossegalapoma i a la web d’Apple

Per preparar-nos per a tantes novetats hem fet una llista de consells bàsics:

Actualitza a l’iTunes 10.5

Ja disponible des d’ahir via actualitzacions automàtiques del vostre Mac o descarregueu-lo des de la web d’Apple

Noves opcions apareixen dins iTunes 5, entre elles, la de decidir si el backup del teu iPhone/iPad el vols tenir a iCloud o dins del teu ordinador.

Observa també que ja tens la possibilitat afegida de sincronitzar el teu iPhone/iPad via WiFi, sense necessitat ja de connectar-lo al teu Mac/PC

configuració itunes5

Neteja d’Apps

Tots tenim un munt d’Apps que no hem fet servir en mesos i que, probablement, mai més farem servir.

Ara és un bon moment per eliminar-les just abans d’actualitzar.

Igualment paga la pena alleugerir el dispositiu de coses innecessàries, en el meu cas, àudios i vídeos antics dels podcast que escolto o, també, pel·lícules o sèries que ja he vist a l’iPad.

Còpia de Seguretat de l’iPhone/iPad

Abans de restaurar el teu iPhone/iPad amb el nou iOS 5 assegurat de fer una còpia de seguretat, probablement la darrera si després fas servir iCloud, dins el teu Mac. El procediment és l’habitual, connectant, per cable, el teu iPhone/iPad al teu Mac i obrint iTunes (localitza la icona a la dreta del teu dispositiu, prem el botó dret del teu ratolí i força la còpia de seguretat)

backup a itunes

iCloud per Lion

iCloud arribarà al teu Lion de la mà d’una esperada actualització, a més necessària per la substitució del servei de Mobileme.

Per tant, el primer que cal és fer (o esperar que es faci) una còpia de seguretat a Time Machine, millor desprès d’haver fet l’esmentada còpia de seguretat de l’iPhone/iPad, via iTunes, comentada al punt anterior.

No faig servir Mobileme en el Mac (tiro dels serveis de Google i de Dropbox), i, en qualsevol cas, el meu servei primari de referència per correu, contactes, agenda, etc és Google. Però si ho teniu en Mac, haureu de decidir quin sistema (Mac / iPhone / iPad) és el principal de càrrega a l’iCloud i, si la resta, han de ser substituïts per la informació del principal o bé, fer servir la possibilitat de barrejar i consolidar la informació que prové de la resta de dispositius a l’iCloud.

Aquesta “barreja” pot comportar algun problema, per això insistim en fer còpies de seguretat abans.

Aquests són els consells bàsics, però si penseu algun més, feu-nos-ho saber i ho afegim.