AppleTVCat 1.0 De tots és ben sabut que Apple ignora sistemàticament el català i, en correspondència, menysté la nostra comunitat d’usuaris en aquesta llengua.

Fa més de dos anys que sóc usuari de la pometa i, des que en soc, no li he vist mai ni el més mínim gest a favor en aquest sentit.

Per tant, les coses clares. Apple pot tenir coses bones, però pel que fa al català, mereix el més absolut suspens.

S’apropa la campanya de Nadal i molts usuaris ens mirarem des de darrera del mostrador els llaminers iPods, iPhones, MacBooks, iMacs… Si la llengua és un factor determinant per a decidir la teva compra has de saber que Apple no té cap producte traduït per estàndard al català, ni cap retolació en la nostra llengua. El mateix et trobaràs si navegues per la iTunes Store.

Dit això per a deixar les coses ben clares, ara per ara, els únics que tenen cura del català són els mateixos usuaris que, de forma individual i altruista destinen temps, esforç i a voltes calers, a traduir ells mateixos, aplicacions, sistemes i interfases.

Aquest és el cas d’en Miquel Labòria, que s’ha currat la traducció de l’interfase d’usuari de l’Apple TV, i explica tot el procés al seu bloc.

Per poder catalanitzar-ho li heu de fer prèviament el “jailbreak” i així donar-li nova vida i llibertat al, d’origen, totalment tancat mediacenter de la casa de poma.

Per obrir l’Apple TV necessitareu només un memory-stick usb. Podeu començar per llegir aquest article que vàrem publicar fa unes setmanes i seguir les instruccions.

L’amic Miquel em va passar una beta de la traducció fa un parell de setmanes i val a dir que funciona molt bé.

Gracies Miquel per la feina!