appletv.png

L’omnipresència eclipsadora de l’iPhone aquests dies (que ja cansa) no ha permés que la blocsfera continui comentant altres productes recents de la casa de la Poma, com per exemple l’AppleTV.

Tinc l’AppleTV des de fa un parell de mesos i reconec que aporta senzillesa i qualitat en comparació (si és que es poden comparar estris diferents i pensats per a coses diferents) amb altres mediacenters.

Però siguem clars. Per a què vull, en gran part, l’AppleTV, pel que fa a vídeo? Doncs per veure vídeo-podcasts (els compatibles) i molt especialment per a veure les sèries que m’agraden “off-line”. Punto Pelota.

I quin problema tinc? Doncs que no admet els formats més comuns amb els quals estan codificades la majoria de les sèries, és a dir, divx per posar un exemple; allò que en qualsevol MAC queda resolt amb Quicktime + Perian + Flip4mac i/o amb VLC.

És cert que pots efectuar manualment una conversió, en el MAC, del fitxer de la sèrie o vídeo i desprès enviar-lo a l’iTunes i des d’aquest ja el tens disponible a l’AppleTV, però la reconversió de formats és una total pèrdua de temps i, òbviament, una gran incomoditat. També és cert que per la xarxa corren hacks que permeten modificar l’AppleTV, però requereix carregar-te la garantia i en molts casos desmuntar l’aparell i cal tenir certs coneixements tècnics.

Total, que encara estic fent servir el MacBook com a “MediaCenter”, cosa que volia evitar al comprar l’AppleTV.

No fa massa, Apple va incorporar una actualització per poder navegar (parcialment, doncs encara no estan disponibles tots els vídeos) per YouTube directament des de l’AppleTV. Està bé, suposo que hi haurà gent que li farà gràcia, però jo no en faig ús.

Per tant, senyors d’Apple, deixin-se de collonades i permetin o instal·lin de forma senzilla, simple i elegant, com ens tenen acostumats, perian + flip4mac i/o VLC als nostres AppleTV o començarem a pensar que, en la reproducció de vídeo, hem adquirit un “elegant florero de la casa de la Poma”.

I decidir que l’AppleTV és un florero és el pas previ a NO RECOMENAR-LO.