imac

Hola a tothom!! És el meu primer article en un bloc (i a més en català!), així doneu-me una oportunitat i no em llençeu pedres eh?¿

A partir d’ara assumeixo la responsabilitat d’aportar a mossegalapoma el món dels jocs d’Apple, tot i que em sembla que aquí ningú té temps per a jugar (he,he). Però jo sí que en tinc, així que vinga, prepareu els polzes que la partida comença:

El primer Mac que vaig veure va ser a casa d’un amic. Debia tenir 10 o 11 anys. L’amic, fardant d’ordinador, em va deixar trastejar el seu iMac 3G una estona, i jo, com faria qualsevol nen, vaig anar directament a buscar algun joc. Tot i que en vaig trobar dos o tres, no en coneixia cap, i a més estaven en anglès. A més, em resultava díficil utilitzar el sistema operatiu en general.

Durant aquell temps tenia un Windows 95, i m’entretenia amb jocs com Age of Empires, o alguns d’aventures gràfiques com La Pantera Rosa i Mortadelo y Filemón, i malauradament, amb aquest amic no ens podiem passar els jocs ni parlar d’ordinadors perquè els dos aparells eren realment diferents. Aquesta ànecdota em va fer oblidar l’existència d’un altre sistema operatiu que no fos el de Microsoft durant molts anys.

Suposo que aquesta idea serà totalment incorrecta i injusta, però què voleu, és l’opinió d’un nen sobre els Macs d’aquella època. I aquesta impressió em va durar fins fa tres o quatre anys, quant vaig començar a treballar amb Mac.

Mac Vs PC

Ara, per sort, tot ha canviat. Els sistemes Leopard i Snow Leopard són més receptius al canvi de Windows a Mac, i això d’entrada ja fa que sigui més proper a tothom. Actualment, el salt d’un a l’altre és tant fàcil com posar-se veure dos o tres videotutorials propis d’Apple i saber que en un Macbook el botó dret és clickant amb dos dits (jo vaig estar quasi dos dies sencers buscant-ho :P).

I una de les justificacions per a no moure’s de Windows, a nivell potser més familiar, ha estat el tema vídeojocs. Potser és cert que per a jugadors “hardcore” i veterans de PC no els hi resulta útil, ja que les tarjetes gràfiques canvien sovint i no totes són compatibles amb Mac, però per a famílies amb criatures o jugadors menys usuals de PC pot resultar una gran consola.

Ara mateix, l’Apple Store té una petita llista de jocs força bons, tot i que la majoria surten amb dos o tres anys de retràs en comparació a les versions de PC.

Steam

Però on h*em de centrar la vista és en la plataforma Steam, una mena d’App Store on pràcticament es poden comprar tots els jocs de PC actuals, i recentment estan començant a comercialitzar versions (digitals) per a Mac, molts dels quals no pujen de 20€ i són bons.

I potser en terrenys no tan legals, existeixen comunitats a la xarxa com Vagos.es on hi ha un apartat exclusiu per a jocs de Mac, i el més interessant: molts dels jocs aportats per usuaris són en realitat versions portades de PC a través de Cider, un programa creat per l’empresa Transgaming, encarregada també de fer el mateix amb Linux amb el programa Cedega. A més, és bona notícia que l’empresa serveixi aquestes eines a desenvolupadors i empreses com EA o Ubisoft. El procediment per crear un port d’un joc és lent i complicat, però s’obtenen jocs de qualitat idèntica als originals de PC.

Per tant, tot aquest conjunt de possibilitats fan que els Macs tinguin un punt a favor més per a vendre’s com a xurros. Un exemple és que a l’Apple Store La Maquinista hi han 4 Macs per a jugar, i sempre està ple de nens.

I fins aquí el meu primer article, més endavant si cal, confeccionaré una llista amb tots els jocs que conec, hi jugo o hi he jugat.

Una salutació Mosseguis!!!!

*= M’havia menjat una h, sort del “papa-diccionari” que tinc!!!