Apple tvOS

L’Apple tvOS incorporarà interessants novetats com ara la possibilitat d’accedir als canals que emeten TV en directe i subscriure’s als mateixos de forma centralitzada gràcies a la nova funcionalitat “Single Sign On

Apple tvOS Single Sign On
Apple TV Movies
HomeKit Bedtime

Als Estats Units està molt més estès que no pas a Catalunya l’accés a la TV en directe per mitjà de la subscripció als canals específics o per mitjà de les companyies de cable (la nostra TDT) que en fan paquets i distribueixen línia i contingut fins als domicilis.

Apple sap que, en un aparell com l’Apple TV, gestionat per un comandament en lloc d’un teclat físic, haver de teclejar les dades de cada subscripció individual el primer cop que ens connectem a cada servei, és una barrera i una incomoditat. Per això ha desenvolupat la possibilitat d’accedir als serveis de forma centralitzada per mitjà del “Single Sign On”. Simple i elegant solució que ja fem servir en molts entorns d’empresa per evitar haver d’introduir el nom d’usuari i la contrasenya a cadascun dels serveis.

Si sou usuaris de l’Apple TV4 segur que heu provat més d’un cop l’aplicació “Remote” d’iOS, básicament per evitar-vos escriure en cerques o identificacions amb el comandament de l’aparell. Apple també ha estat treballant en millores d’aquesta aplicació especialment pensades pel tvOS.

Per l’usuari immers en l’ecosistema de la casa de la poma i que comparteix iPhone/iPad i Apple TV ara les aplicacions comprades en els primers, i que tinguin versió pel sistema operatiu de la televisió, s’afegiran també a l’Apple TV.

També com a novetat, amb les millores que Apple està introduint a “HomeKit” (el seu sistema de gestió de domòtica) on veurem canvis significatius en forma d’aplicació centralitzada a iOS 10, permetrà donar instruccions a Siri via Apple TV i que l’aplicació de domòtica en faci la gestió desitjada.

Per concloure l’apartat a tvOS destaquem que Apple, per atreure a més desenvolupadors d’aplicacions per a aquesta plataforma, ha decidit crear noves API’s i el nou SDK.