iPhone 3.1

Els problemes reportats per milers i milers d’usuaris sobre molts aspectes de la tot just apareguda versió 3.0 de l’iPhone, que trobem a tots els seus models existents: 2G, 3G i 3GS (en especial en aquest darrer al que cal sumar-li alguns problemes no deguts al programari si no a l’aparell en si, com son decoloracions de la carcassa, ràpid esgotament de la bateria, etc.), apuntaven, tot i no tenir cap bola de vidre, a que Apple trauria aviat una nova versió que corregís part del desgavell.

Tant evident era aquest fet que fa pocs dies que la gent de Dev-Team, hackers del jailbreak, ja havien anunciat que s’esperarien a la futura i, teòrica nova versió 3.1, a posar a l’abast del respectable les tant esperades eines pel jailbreak del 3GS.

Dev-Team ja té resolt el tema del desbloqueig del 3GS, un desbloqueig més complexe que en els models anteriors degut a que Apple ha anat afegint els lògics entrebancs, però no l’ha fet públic doncs li cal el jailbreak i tem, suposem que amb raó, que si se li fa el jailbreak al 3GS amb la 3.0 ja no es podrà fer servir amb la 3.1, a l’haver-li donat oportunitat a la Companyia de la Poma Mossegada a incloure les barreres oportunes.

I els fets els (ens) hi han donat a tots la raó quan Apple, avui, ha distribuït ja la versió 3.1 beta als desenvolupadors.

La realitat és que la versió 3.0, com a tal, tindrà poca vida. Està plena de bugs que donen problemes tant als iPhones oficials com als que tenen el jailbreak fet (a aquests darrers cal afegir-lis els que també incorpora el mateix jailbreak de la 3.0).

D’aquí a poc haurem de tornar a ficar els nostres iPhones en DFU-mode i tornar a carregar les aplicacions del Cydia o Icy (per això encara vaig amb un iPhone amb jailbreak i sota instal·lació provisional) 😀

Esperem que, tots plegats, no triguin gaire!