seminaris professionals Apple

Interessant experiència la d’aquest matí, amb alguna crítica constructiva afegida, sobre el seminari “Apple Pro Series” que la companyia de la poma ens ha obsequiat a l’Hotel Hilton de Barcelona.

Seminari on, per cert, he coincidit amb en Ludo “lo malvaldo”, en Miquel Labòria, en Dreadful, en Unamito i molta més gent.

Record absolut d’assistència i gran interès i expectatives dels assistents.

Molt didàctica la presentació conjunta inicial de 2 hores on es repassaven tots els elements d’integració que, sota Leopard + programari professional d’Apple + Adobe CS3 permeten generar coses tant sorprenents com un pdf amb empotrament de vídeo i d’aquí a compartir la producció amb altres persones, editar vídeo, retocar imatges i publicar en la web o en un servidor sota la majoria de formats estàndards.

Em quedo amb la necessitat de parlar-vos del “automator”. Recomanació que ja m’havia fet en Mario de Toies.com feia un temps i que, com moltes coses que vull explicar-vos, encara tinc pendent en el calaix dels ToDo’s.

Després he tret el nas dins la Tech Serie sobre producció de Podcast (professional) i també ha estat interessant veure les possibilitats d’integració, automatització del procés i la facilitat de generació dels continguts en diferents formats, per a la posterior publicació que ofereix el Podcast Producer del Mac OS X Leopard Server.

Està clar que jo tiro milles i vaig sobrat amb el Garageband i poca cosa més per a la producció del Podcast domèstic, però està molt bé veure el contrast que suposa l’ús d’eines professionals tipus Soundtrack Pro.

La crítica constructiva: no haver previst un espai per poder deixar les jaquetes i els cascs, i, hagués quedat tot més rodó si a l’entrega de l’enquesta t’haguessin donat un petit i senzill obsequi de marketing d’Apple. O és que ara només ens dedicarem a cobrar 20€ per a cada actualització de l’iPod Touch i prou?