nous ipads

Aquest vespre, hora catalana, Apple ha presentat la renovació dels models d’iPad, l’iPad Air i l’iPad Mini Retina.

Com ja porta passant a les darreres Keynotes de la companyia de Cupertino ja s’havien filtrat algunes novetats. Així i tot avui hem tingut alguna agradable sorpresa. Anem a fer-ne un repàs i a parlar dels nous dispositius.

Com a cada Keynote Tim Cook, el CEO d’Apple, ha començat parlant de números, repassant el llançament dels nous iPhones i del percentatge d’adopció d’iOS 7 que està sobre el 67%.

Com era de esperar el primer que han explicat amb cert detall no estava relacionat amb els iPads, si no amb el llançament del nou sistema operatiu pels Macs: OS X Mavericks. OS X Mavericks estarà disponible per a la descarrega avui mateix i serà GRATUÏTA!, sens dubte una decisió que va en contra de la política de Microsoft pel que fa al seu sistema operatiu d’escriptori.

En aquest sentit Apple ha confirmat que les properes actualitzacions del sistema operatiu dels Macs seran també gratuïtes!

D’altra banda s’ha presentat l’esperada renovació dels MacBook Pro amb actualització de processador i xip gràfic, entre d’altres novetats, i amb una lleugera rebaixa de preus. El nou MacBook Pro ja es pot adquirir avui des de 1.329€ (iva inclòs)

Tocava parlar dels nous Mac Pro (alies “la paperera”), els equips de més alta gama d’Apple adreçats al mercat professional de l’edició d’àudio i vídeo. Arrancaran amb un preu de 3.049€ i estaran disponibles al desembre.

Tal i com els rumors havien apuntat també s’actualitzen les dues “suites” de programari d’Apple, iLife i iWork, per iOS i Mac OS X, on destaquem la llargament reclamada funcionalitat per entorns col·laboratius. Les actualitzacions de les suites estan disponibles avui i són gratuïtes amb la compra de nous Macs.

Nou iPad Air

iPad Air

Apple ha venut fins al dia d’avui 170 milions d’iPads amb una línia de producte clara i definida, amb 475.000 Apps dissenyades exclusivament per aquest dispositiu.

L’empresa de Cupertino llença la cinquena generació: iPad Air, de 7,5mm, 453 grams, xip A7 de 64 bits amb co-processador de moviment M7, càmera iSight de 5 Mpx i des de 479€. El nou iPad Air estarà disponible l’1 de novembre.

Nou iPad Mini Retina

iPad Mini Retina

Com s’esperava el nou iPad Mini durà Retina Display i, sorpresa, el mateix xip A7 de 64 bits amb co-processador de moviment M7 idèntic al iPad Air. Més característiques del nou iPad seran 10 hores de durada de la bateria, gruix de 0,75cm i pes de 331 grams. Igual que l’iPad Air tindrà una càmera iSight de 5 Mpx i estarà disponible al novembre sense especificar data.