Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Apple M1

Ahir Apple va presentar oficialment el seu nou processador M1 que estarà present en els MacBook Air, Mac Mini i MacBook Pro de 13’’.


PART 1:

Nou processador M1

En Craig Federighi fent coses marranes

Article on es compara l’evolució dels processadors Intel i els “A” d’Apple.PART 2:

Tesla

 • Segons el periodista Albert Cuesta, l’últim upgrade automàtic de software, generat directament des de Califòrnia, incorpora els menús del panell de gestió dels Tesla en Català. Interessant comentari d’en Benjamí respecte a com Tesla enfoca el Marketing, menys anuncis i més “Comunitat”, i “Fer Comunitat” no vol dir necessàriament pagar anuncis o presència en Xarxes Socials.

Varis

 • (Santi Rofes + Andreu Guinart ens expliquen: “La possibilitat de fer una UTE entre mossegalapoma i centres educatius per a fer servir la nova Raspberry PI 4 (la del teclat) a les aules”.
 • (Dani Gaya) ens comenta: “Ara que s’ha acabat la keynote presidencial USA 2020, la meva proposta és un divertiment, com totes les keynotes que presenten nou producte, només acabar, ja hi ha anàlisis i rumors per la propera keynote, fem d’analistes, jo dic que la keynote presidencial 2024, serà una evolució per estabilitzar el nou s.o. USAX45 portarà com a canvi mes significatiu un upgrade passant la Kamala Harris a ser la presidenta, una mena de versió USAX45s ja se que els seguidors de les andròmines direu que ja fa dues iteracions del s.o lolli new zeland pop que hi ha una presidenta dona, però ja se sap que quan Apple, vull dir USA, presenta una novetat ès quan el mon se la pren en serio. I si, els mes antics se que direu a la època del pecermundisme ja vàrem tenir una dona presidenta a occident, la Sr.a Tatcher, però pel seu estil de control i autoritarisme aquesta historia només deu acontentar als seguidors de Huawei. Això si, el proper vicepresident serà White man, no fos cas que dues millores és presentessin en una mateixa keynote. Quines son les meves fonts, doncs com sempre, la meva ex-sogre, que té la virtut d’haver votat des de la època del Reagan al president guanyador, i si també ès desencert, si pensem a qui va votar fa 4 anys, però en fi, mirem cap endavant quina ès la vostra proposta/anàlisi?
 • (Joan Betbesé) ens fa la següent consulta: “Sabeu si hi ha alguna opció de q quan es bloquegi el iPhone no es pari l’àudio o la reproducció d’algunes apps quan es comparteix via AirPlay – bluetooth? La setmana passada escoltava CatRàdio per l’App sense problemes i aquesta setmana no 😳. Per web bé, per l’App de Podcast tmb. Deu ser cosa de la pròpia App, no? Però és estrany perquè no s’ha actualitzat 🤔”

Amazon Prime Video


Propostes Mosseguis:

 • (Tomàs – Amazon Prime Video) Ja disponible dins Amazon Prime Video la subscripció a canals externs com STARZPLAY, MGM i d’altres. Teniu 1 mes gratuït
 • (Birres – Sèrie) Es va estrenar a HBO l’última temporada de Silicon Valley, i realment es el que esperes i una mica mes.
 • (pedropalamos / Birres – Sèrie): La 3a temporada de Dark, que pels que ens van enganxar amb les dos primeres es cita obligada. Haig de dir que m’ha costat molt acabar-la, es una palla mental en tota regla…
 • (Sinner BOFH – Cosmos): Aquest 9 de novembre ha estat l’aniversari de Carl Sagan, per això os proposo de veure la sèrie dels 80 “Cosmos”. Aquí està sencera a Youtube.
 • (karlustarlux – Hyperloop ): Primeres proves del Virgin Hyperloop amb passatgers. 
 • (David Martin / radurdin – Sèrie): Suposo que ja se n’haurà parlat, però el programa del.David Letterman a Netflix “No necesitan presentación” és absolutament brillant. Especialment el primer amb l’entrevista a l’Obama.
 • (Rafel Jesús – Sèries): Drogues, alcohol, una mica de sexe i escacs, en els anys 50 i com una dona arriba al mes alt en el món dels escacs miniserie a Netflix i si sou seguidors de The Crown nova temporada el 15/11.
 • (SinnerBOFH – Llibre) “Historia del Hacking en España”, de l’autora Mercè Molist.