Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Dret a reparar Apple

A la primera part farem alguns aclariments sobre el programa de la setmana passada sobre “El patró bitcoin” per després comentar el dret a reparar a Apple i fora d’Apple, sense oblidar parlar d’una bretxa molt greu a un dels serveis més important de registre de dominis “GoDaddy”.


PART 1:

Aclariments sobre el programa de la setmana passada en relació al “El patró Bitcoin”.PART 2:

Apple obre la mà a vendre recanvis oficials a particulars per a que cadascú pugui reparar parts dels seus dispositius (inicialment s’obra la porta només a iPhones i als Estats Units, però es preveu afegir més dispositius i països)

Nota de premsa d’Apple: https://www.apple.com/es/newsroom/2021/11/apple-announces-self-service-repair/

Segons la meva experiència amb el Mac Mini M1, Monterey millora encara molt més el seu rendiment en Macs amb M1.

Altres

Godaddy, el servei de registre de dominis més important del món, comunica una bretxa de seguretat que ha exposat el nom d’usuaris, la seva informació personal, claus, emails així com claus privadess SSL i contrasenyes de WordPress de més d’un mil·lió dels seus clients. (Notícia a “The Register”)


Propostes Mosseguis:

  • (Joan Betbesé – Bitcoin) Episodi del podcast Lunaticon que parla de les llicències de codi Bitcoin o el cas de Coldcard contra Passport.
  • (Joan Betbesé – NFT) Article a Wired “How a VR Company Became the Airbnb for NFTs
  • (Ernest Forts – Carregador elèctric) Piulada d’en Manel Romero “Avui fa 3 anys que tinc la benzinera a casa
  • (Ramon Maria Gallart – Formació Apple) Apple ofereix l’oportunitat de fer un PhD en AI a Barcelona
  • (Josep Ruano – Llibres) – I seguint amb la lectura, recomano “what money can’t buy” de Michael J. Sandel. Els altres llibres seus “justice” i “the tyranny of merit” també estan molt bé.
  • (Andreu Guinart – Supercomputació) El super-ordinador de Microsoft entra a la llista TOP500 però no fa servir Windows, sinó Linux.
  • (Forcivol – Cerveses artesanes) Quan volgueu parlar de cerveses artesanes jo m’apunto! Tenim una associació i difonem la cultura Craft a banda de fer Fira de l cervesa i cerveses!: Craft Beer
  • (Ludo – Llibre) “Catch 22” d’en Joseph Heller
  • (SinnerBOFH – Música) Veure el concert en Streaming de Marillion el diumenge 27 de novembre. Comença a les 19:45 hora de Londres. El cost ès de £20. Després de 2 anys de no poder tocar en directe, Marillion ha tornat amb la  gira Light At The End of The Tunnel Tour. El Streaming és el darrer de la gira,  al Eventim Apollo Hammersmith. Hi tocaran clàssics del grup, i per primer cop, la cançó Be Hard On Yourself del seu proper àlbum An Hour Before It’s Dark. Evidentment, si no pots veure el concert en directe, el podràs veure en diferit.