iMessage icon

Segons informa Appleinsider la firma d’advocats “The Katriel Law Firm” ubicada a Whasington DC i en representació de Plaintiff Adrienne Moore ha presentat una demanda als tribunals de Califòrnia contra Apple per problemes amb el servei de missatgeria d’Apple iMessage.

El motiu, ja denunciat per altres usuaris com Adam Pash en el seu article “iMessage Purgatori” s’esdevé per aquells que migren d’iOS a altres dispositius, com per exemple Android, i que no poden desvincular iMessage del seu terminal original.

Quan, des d’un iPhone, associes el teu terminal a un compte d’iMessage i, després canvies a Android, iMessage continua associat a l’iPhone original amb el que si algun contacte teu amb un iPhone t’envia nous missatges, tu no els reps a l’Android i el contacte que els envia rep la notificació de “entregat“, però el missatge es perd sense que ni receptor ni emissor en tinguin constància.

Segons Pash el problema està reportat a Apple de fa temps i la companyia de Cupertino, fins a la data, reconeix el problema però no ha aportat cap solució viable (sembla que hi ha una drecera però realment poc operativa i és que els teus contactes amb iPhone t’esborrin com a contacte i et tornin a crear de nou).

La demanda de Moore està feta en nom propi i, segons es pot llegir en el text, en nom d’altres possibles usuaris afectats dels Estats Units, amb el que és probable que, de prosperar, comporti importants indemnitzacions, a banda de la corresponent jurisprudència.

De tot plegat en parlarem dimarts vinent al programa 208