iquit L’iPhone principalment, i l’augment constant d’usuaris des de fa anys, ha posat a Apple en els titulars dels diaris europeus, cosa realment difícil de veure als mitjans d’aquí fa només un any enrere, a diferència del que ha estat tradicional als Estats Units, amb una presència mediàtica més alta.

Ahir l’Albert Bach, un lector del bloc, m’enviava aquesta notícia apareguda a el País.com on es feien ressò que en Satoshi Nakashima, un dels creadors del Windows 95 i desenvolupador per Microsoft durant més de 14 anys, es passava definitivament a Apple.

La notícia enviada per l’Albert és “la calenta”.

La freda era una altra notícia enviada per l’amic Oriol, on un usuari blocaire argentí propietari d’un iPhone 3G es queixava amargament dels problemes que havia tingut amb la nova actualització de firmware, la 2.0.1, apareguda tot just fa un parell de dies. (i que, per cert, els usuaris que tenim l’iPhone de la primera generació no hem d’actualitzar encara!).

En Miquel ha redactat un bon article on repassa les darreres cagades d’Apple, (actualitzacions del Mac OS X massa seguides, MobileMe, iPhone 3G)

M’agrada Apple bàsicament per un factor: l’augment de productivitat que assoleixo treballant amb el seu sistema operatiu i les seves aplicacions, principalment si ho comparo amb el que feia fa un parell d’anys amb Windows.

Però tot usuari, fins i tot el més convençut, té una paciència limitada. Apple darrerament està tenint problemes estratègics, tàctics i tècnics, que impacten en la qualitat dels seus productes, la fiabilitat dels mateixos i, de no corregir-los aviat, repercutiran en la confiança dels usuaris i en la imatge de la Companyia.

Jo estic content amb el canvi que vaig fer en el seu dia de Windows a Mac. No tornaria enrere. Però cada dia que passa sóc més crític amb la companyia de la Poma.