apple configurator

Una mica a la callada Apple ha inclòs “Apple Configurator” a la Mac App Store, una utilitat adreçada als departaments de sistemes de les empreses, escoles i institucions que permet la configuració massiva de dispositius amb iOS (iPhones, iPads i iPod Touch).

Sembla que aquesta eina ja estava disponible però no a la Mac App store

Està clar que configurar un parell d’iPads no és el mateix que configurar-ne 200 i, per això, calen eines de treball massiu, per perfils i amb gestió de permisos per grups d’usuaris.

A la passada Mobile World Congress l’equip de redactors de mossegalapoma ens vam aturar a l’estand de Fujitsu i vam parlar amb els seus responsables de l’àrea de negoci adreçat a tauletes i per empreses. Fujitsu ens comentava tot una sèrie d’eines de gestió massiva de dispositius i polítiques d’ús en el núvol. Unes eines que permetien una gestió empresarial d’aquests dispositius i que li permetia obtenir un posicionament valuós en un mercat on Apple sembla avançar lentament.

Aquesta eina d’Apple per a la gestió massiva de dispositius iOS és un xic bàsica, només permet la gestió via USB 2.0 de fins a 30 dispositius simultanis.

apple configurator

Tot i així suposa un estalvi considerable de temps quan toca actualitzar de versió de sistema operatiu o configurar tot un grup d’aparells.

apple configurator

A banda del tractament d’aplicacions segons usuari/grup d’usuaris, incorpora un flux de treball de preparació, supervisió i assignació