Una de les coses que Apple presenta cada cop que mostra els números del trimestre, més enllà de les xifres de vendes dels diferents dispositius, és la gran quantitat d’efectiu (cash flow) disponible.

Les grans companyies es gasten els diners comprant altres companyies petites, algunes fent recerca i, en el cas d’Apple, també se’ls gasten comprant terrenys a Silicon Valley, segons informen alguns mitjans de la zona.

Al 2006 Steve Jobs va anunciar que comprava uns terrenys propers a la companyia per a la construcció d’un segon campus. Projecte que va ser aprovat per l’ajuntament de Cupertino i on l’any passat van iniciar-se les obres i amb la inauguració prevista pel 2015. És el campus que contindrà un edifici en forma d’OVNI que segur ja heu vist en fotografies.

Apple Campus 2 - foto d'Engadget

Més enllà dels terrenys del segon campus noves informacions confirmen que Apple ha adquirit i llogat més solars i edificis, en concret un terreny de 18.500 metres quadrats a SunnyVale prop de N. Wolfe Road (us adjuntem una imatge de Google maps)

SunnyVale

Potser algunes d’aquestes compres són senzillament inversions però altres podran ser destinades a ubicar diferents departaments de disseny o recerca.

En qualsevol cas al 2015 sembla que s’inaugurarà el nou Campus d’Apple i segur serà un esdeveniment important per la casa de la poma.

Gràfic Campus 2 via Engadget.
Informació via wikipedia i Silicon Valley Business Journal.