Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Apocalipsi elèctrica

Aquest passat 8 de gener, degut a uns desviaments de freqüència de mig hertz, la xarxa elèctrica europea va estar a punt de trencar-se, el que hagués provocat una apagada general continental. 


PART 1:

Abans d’entrar en els temes preparats per aquesta setmana, amb la participació de SinnerBOFH des dels Estats Units, actualitzem informació sobre l’assalt al Congrés dels Estats Units, tema tractat a l’anterior episodi.

Segons informa Mixx.io la xarxa elèctrica europea va estar a punt de trencar-se aquest passat 8 de gener degut a uns desviaments de freqüència de mig hertz, el que hagués provocat una apagada general continental. 

Més informació a elperiodicodelaenergia.com i a entsoe.eu 

Documental sobre ENRON “Smartest Guys in The Room”,PART 2:

Whatsapp

Whatsapp recula – No passarà res, però igual podem aprofitar l’avinentesa per instal·lar Telegram (o Signal) a les nostres àvies/mares.

Sense backup

La policia britànica esborra per error prop de 400.000 historials de casos delictius, molts actius, i sembla que no té còpia de seguretat! No hi ha massa detalls més enllà que s’han esborrat registres criminals, proves d’ADN i que no s’explicà perquè no hi ha còpia de seguretat (font: The Guardian)

Bateries carregades en 5 minuts

Amb la comercialització prevista cap al 2025, l’empresa Israelí StoreDot juntament amb el fabricant Eve Energy a Xina, fabricaran unes noves bateries de ió-liti que permetran la recarrega en tan sols 5 minuts. (font: The Guardian).

Bill Gates

Segons informa la revista “The Land Report”, Bill Gates, conjuntament amb la seva esposa, serien els propietaris privats més gran de terres cultivables als Estats Units. Jeff Bezos d’Amazon és propietari de més extensió de terres a Nord Amèrica, però si ens fixem en terra cultivable, va per darrera de Bill Gates.


Propostes Mosseguis:

  • (Josep Ruano – Article) Un article divulgatiu de què és, com funciona i per què és important la computació quàntica.
  • (Tomàs – YouTube) M’he trobat a l’Aixeta un nano de nom “Darth Segador” que fa vídeos a YouTube parlant, en català, de temes curiosos al voltant d’Star Wars. He vist un dels darrers amb els Ous de Pasqua que apareixen tant el món Star Wars com a Indiana Jones. 
  • (Karlostalux – Twitter) COVID-19 CAT (R alternativa)
  • (Macma – Sèrie) Ja tenim aquí la segona temporada de Servant, la sèrie creepy d’Apple TV+ 
  • (SinnerBOFH – Podcast) El darrer episodi del podcast d’en Benjamí Villoslada. Molt interessant. Aquest episodi va de telemedicina, fotografia, blocs al 2021, Intel·ligència Artificial
  • (Radurdin – Sèrie) “Bruixa Escarlata y Visión” a Disney+ – Divertida, plena de referències, i inquietant quan ho ha de ser. I sobretot atrevida.
  • (Joan Sarola – Vídeo Jocs) Pels fans del joc i videojocs i Starwars, Starwars Battlefront II està gratuit a Epic Games.
  • (Rafel Jesús – Sèrie) A partir del 19 de Febrer arriba la segona temporada de “For All Mankind” a Apple TV+ i sembla que ja està compromesa una tercera temporada.
  • (Pere Ferrando – Sèrie) ‘Des’, a Starzplay dins d’Apple TV+. Britànica, tres episodis.