lockdownlockdownlockdown

L’iPhone, per definició, és un aparell d’ús exclusiu personal, però a voltes el cedim amablement a d’altres (per trucar, per jugar, per provar aplicacions…) i aleshores comprometem també la nostra privacitat.

Apple també ha dissenyat l’iPad sota el mateix concepte i, de fet, no hauria de ser estrictament així si haguessin afegit una gestió multi-usuari de l’aparell; gestió que no incorpora.

Amb en Marc i amb altres mosseguis hem parlat sovint de l’ús compartit de l’iPad a casa, amb la parella o els fills, i en determinades circumstàncies també a la feina. I aleshores el problema és el mateix que amb l’iPhone, cedim l’aparell i cedim l’accés al nostre correu, al nostre facebook, al nostre twitter, etc.

Una drecera és fer servir LockDown, una App a Cydia que afegeix protecció per contrasenya a les Apps que nosaltres decidim i que disposa d’una nova versió de pagament “LockDown Pro“, compatible amb iOS 4, integrada amb les opcions de configuració del sistema i que permet, fins i tot, la protecció de carpetes (folders).

LockDown Pro no és gratuïta, té un cost de 2$, i malauradament no hi és de moment per iPad, tot i que els seus desenvolupadors ja han anunciat que hi estan treballant.

Origen de les imatges i més informació a BigBoss