sap iphone

Algunes empreses ja han començat a treure a la llum algunes aplicacions pròpies de l’àmbit empresarial per l’iPhone, cas d’Oracle, SAP i Sybase, entre d’altres.

La majoria permeten un accés limitat a alguna informació continguda en els mòduls Corporatius de CRM i Business Intelligence principalment.

ORACLE:

En el cas d’Oracle aquesta ha alliberat gratuïtament una aplicació nativa per iPhone que permet l’accés a certs “Business Indicators” dibuixant a l’iPhone certes gràfiques i aportant la presentació de certes analítiques.

Val a dir que si no tens llicències ad-hoc en el servidor BI d’Oracle, per molt “gratuïta” que sigui l’aplicació client d’iPhone, la cosa no xuta.

De moment s’han descarregat 23.000 còpies d’aquesta aplicació.

SAP:

Per altra banda SAP, liada pel que fa a la part BI degut a la recent compra de Business Objects, ha decidit apostar per l’altre segment d’aplicacions lògiques en un escenari de mobilitat com és l’apartat CRM.

El que permet l’aplicació per iPhone de SAP CRM és accedir, des d’aquest, als “business contacts”, informació dels “prospects” així com altres dades relacionades.

SAP ha alliberat aquesta funcionalitat tant per iPhone com per Blackberry.

A FUTUR:

Està clar que encara estem en un escenari de test molt preliminar en funcionalitat i ús del que, si tot va bé en el món iPhone, podrien arribar a ser les aplicacions empresarials per aquest dispositiu en un futur.

La rellevància està més, ara, en la part “testimonial”; és a dir, en el fet que les big ones del software empresarial, han volgut tenir, des de l’inici del SDK, presència en el món iPhone.

Una altra de les claus de la penetració d’aquest tipus d’aplicacions es que, implementar-les, està a les mans dels administradors dels sistemes corporatius dels clients, que no obriran cap porta d’accés a la informació i als sistemes, mentre no tinguin la certesa que tot està sota els estàndards normals de seguretat i no rebin, des de direcció, la pressió suficient per posar-se a la feina.

FONT: Cnet News