Mark Wilson, és un reconegut enginyer informàtic, amb més de 14 anys d’experiència. L’any 2008 va guanyar el premi al “professional millor valorat” de Microsoft per la seva feina sobre tecnologies de Màquines Virtuals.

Aquest passat dimarts 5 d’Octubre en Mark estava assegut al final d’una plena sala de conferències, entre dos altres assistents tipus “armari” que li pressionaven les espatlles. En Mark intentava twitejar (piular) amb el seu iPad el que estava responent Steve Ballmer (CEO de Microsoft).

Steve Ballmer, damunt l’escenari de la UK TechDays Special Event (sobre el futur del desenvolupament del Cloud Computing) organitzat per Microsoft, responia a la pregunta d’un periodista.

Pregunta del periodista:

“Encara no ha sortit un Tablet de Windows… hem vist tota classe de prototips on, recordo clarament, vostè va dir que funcionarien amb Windows 7… Quina versió de Windows 7 per a Tablet? Windows Mobile 7? o una versió de Windows 7 adaptada directament per un Tablet?”

Resposta de Ballmer:

“El que veurem en el proper any és que treballarem més amb els nostres partners creant optimitzacions de hardware-software per a Windows 7 i Windows 7 Media Center… aquestes optimitzacions de Windows 7 seran prou bones per fer-les anar amb dispositius tàctils i les seves aplicacions, fins-i-tot millors que els sistemes actuals.

Cap dels productes actuals de la competència ho està fent prou bé. He vist un pobre nano, a l’altra conferència que he donat, que tenia un d’aquests dispositius competidors i estava assegut allà encorbat (1) amb aquella cosa damunt dels genolls, doblegada i sense teclat, sota tortura fent servir aquell pobre dispositiu tablet sense Windows (riures de l’audiència).

(1) literalment: “a la gatzoneta

En Mark deixà d’escriure, alça la mirada incrèdul cap a l’escenari mirant a Steve Ballmer adonant-se que era a “ell” a qui anava dirigit el comentari, ell era el “pobre nano torturat per aquell pobre dispositiu tablet sense Windows i sense teclat“, i pensà…

“Sr Ballmer, irònicament, la raó per la qual he vingut a aquest esdeveniment amb el meu iPad és que els dispositius Windows van fatal per la portabilitat (el meu Macbook també), i és quelcom relacionat amb els portàtils en general. El meu l’haig de desconnectar de la Wi-Fi per obtenir més hores de bateria… entretant no millori la cosa, trobo que el meu iPad és prou acceptable per escriure en mode horitzontal, s’encén i s’apaga instantàniament i, després de 8 hores prenent notes i twitejant, encara tinc l’indicador de càrrega al 55%. Si Microsoft fa un tablet que ho faci igual, el faré servir, però de moment no en té cap i, basant-me en el que acaba de dir vostè, encara passarà temps abans que pugui tenir-ne un”.

És cert que a l’iPad li falta encara una mica per a ser un bon dispositiu. La quantitat d’aplicacions que van sortint, la desitjada versió de l’iOS 4.2 (que durà el català i la possibilitat de poder imprimir, així com possiblement algun tipus de tethering) milloraran segur la versió actual, però algunes coses de l’iPad no milloraran fins la versió 2 de l’aparell i fins que Apple no obri una mica més l’aixeta del control obsessiu.

Tot i així Apple està venent 4,5 milions d’iPads cada trimestre. Gartner el situa (situa els aparells “media tablet”) en el punt més àlgid de maduresa en la introducció del mercat per aquest 2010, el que vol dir que els usuaris estan entenent perfectament com fer ús d’aquesta tecnologia.

Malgrat les crítiques, sovint certes, la veritat és que per a l’arbre de Nadal de 2010 tindrem poques alternatives a l’iPad, i probablement cap amb Windows.

L’anècdota, traduïda lliurement i dramatitzada per un servidor 🙂 , la podeu trobar explicada pel propi protagonista al seu bloc.