Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Tom, Ludo, Macma, Rai

Parlem d’Andorid Privacy Sandbox, l’amic Raimon respon a preguntes sobre cripto i fiscalitat i acabem parlant de com es poden llogar iPads i Macs i quin preu té.


PART 1:

  • Winter is comming d’en Gary Kasparoff
  • Android Privay Sandbox
  • Facebook, Shopify i Google.
  • Control estatal i impostos sobre les criptomonedes – preguntes i respostes.


PART 2:

Oriol Rius – “Universal Control”

En el programa 508, parleu de l’universal control d’apple. Volia fer-vos dues aportacions que diria que no han sortit ni a Telegram ni al programa i potser ús interessen. Respecte als dispositius MX de Logitech que permeten tenir fins a tres dispositius connectats i saltar de l’un a l’altre amb un botó.

Això és correcte, es pot fer tan amb un dongle USB o amb Bluetooth, aquest darrer mètode té més delay que el primer. Però funciona bé tan amb Win, Mac i Linux. 

Destacar que si tens el teclat i el ratolí has de prémer el botó a ambdós llocs per fer el salt de dispositiu, tot i poder compartir el dongle. 

La segona aportació és per informar-vos que fa molt de temps que existeix el projecte Synergy (synergy.com) que permet fer exactament això mateix per software amb Win, Mac i Linux. Fins hi tot compartint clipboard. El funcionament és com el que apuntava el Josep, és a dir, com una pantalla afegida. Al canviar de pantalla, el teclat i ratolí passen a estar associats al nou dispositiu. 

Aquest projecte que jo he usat durant molts anys té un fork que es diu Barrier Si ús interessa saber més del tema quedo a la vostre disposició.

Oriol Rius – Llogar Macs 

El plantejament és senzill, en comptes de comprar-vos un Mac perquè no el llogueu. Jo tinc un iPad pro força “pepino” i em costa 50€ al mes. Vaig fer números i em sortia més a compte això que comprar-lo. No dic que a tothom li encaixi la meva lectura però és una proposta que potser no tothom sap. 

La meva #propostamossegui és el servei de grover.com


Propostes Mosseguis:

  • (Joan Betbesé – Dune) Per fi ha arribat Dune a HBOMax
  • (Radurdín – Kung-fu) Us recomano (si us agrada l’acció entretinguda per no pensar) Reacher, a Amazon Prime. És la historia de un ex policia militar que va pels EEUU rollo Kung-fú fent pupeta als malotes. Hi ha un parell de pelis protagonitzades pel Tom Cruise amb el mateix protagonista, però massa flipades . Aquí el tio fa més de 2 metres i obre cerveses amb la part interior del colze
  • (Ernest Forts – Inbox) Per a en Ludo (Marc Alier) crec que recordar que ets dels pocs que troba a faltar inbox de Google, doncs alguns ex-treballadors de Google han fet Shortwave
  • (Tomàs – WordPress) Més que una proposta és un avís. Els qui feu servir WordPress com a base per als vostres blogs, webs, etc, cal que actualitzeu urgent a la nova versió 5.9.1, que resól problemes de seguretat i incorpora millores.
  • (Tomàs – Sèrie) “Furia” a Filmin. Narra, en ficció, la lluita entre la policia i els serveis secrets contra els terroristes d’extrema dreta a Noruega per a evitar que facin atemptats.
  • (Angel Aguilera – Miquel Barceló) La revista web Sci·Fdi, dedicada a la ciència ficció, dedica el seu darrer número a en Miquel Barceló.