nou_appletv_1

Com passa de fa unes quantes Keynotes dies abans ja coneixem, potser sense màxims detalls, tot allò que Apple presentarà. Aquest cop no ha estat una excepció. Fins i tot a més d’un mitjà se li havia escapat prematurament la nota de premsa.

Per tant, hem d’assumir que l’efecte “sorpresa” ja no existeix, i, com vam “predir” en el programa de dimarts, Apple ha presentat un nou iPad Pro de 12,9 polzades, un nou Apple TV finalment amb Apps (han trigat massa a renovar-lo com va reconèixer el mateix Tim Cook) i amb un comandament tàctil i l’evolució esperada de l’iPhone: l’iPhone 6s.

nou_appletv_2

Si voleu conèixer els detalls, preus i disponibilitat podeu anar a la web d’Apple o revisar la Keynote que ja està disponible.

Com a anàlisi personal vull destacar només 3 elements que comentarem també al programa 257 de dimarts vinent.

Apple i Microsoft

microsoft_apple

Per aquells que ens interessa la productivitat crec que, amb aquest nou iPad Pro, podem començar a pensar que, finalment, tindrem un dispositiu d’Apple que pot substituir un portàtil en la majoria d’escenaris. Li mancaria temes de personalització i configuració del dispositiu en entorns empresarials, cosa en la que també Apple fa temps hi està treballant.

L’aliança que Apple fa amb Microsoft, adreçada a incorporar una versió de l’Office, amb serveis afegits, pensada específicament per la potència de l’iPad Pro, és una gran notícia i desitjo que sigui només la punta de l’iceberg. Per a mi té sentit que les dues empreses trobin escenaris d’aliança en front dels 2 altres gegants: Google i Amazon. I no parlo només de software o hardware, parlo de serveis. Veurem serveis de Microsoft integrats a l’ecosistema d’Apple? Això sembla.

També em va agradar la funda amb teclat integrada a l’iPad Pro, molt “Surface”, unida a la multi tasca, apropa als iPad a allò que esmentava al principi, la possibilitat “real” de substituir al nostre portàtil en molts escenaris.

Renting d’iPhones

iphone_upgrade_program

Amb l’iPhone 6s Apple va anunciar ahir també la possibilitat de, per una quota mensual, gaudir d’un renting de l’iPhone on, tornant el terminal, Apple te’l substituirà cada any. Interessant proposta de moment només disponible als Estats Units i, sembla, per contracte.

Apps al nou Apple TV

nou_appletv_3

Amb retard, molt retard, arriba la possibilitat d’executar Apps al nou Apple TV. Això dotarà d’intel·ligència a l’aparell, més enllà de ser només una “passarel·la” de l’iPhone i l’iPad com fins ara.

Temps al temps, però estic convençut que suposarà un canvi important en relació a “on s’executarà el contingut”, relegant a l’aparell de TV a una simple pantalla, i afavorint un canvi de model del que segur parlarem en més profunditat.

El comandament del nou Apple TV inclou sensors de moviment, interfície tàctil i Siri per recollir les ordres de veu. Continuem sense Siri en català, incomprensible, però cercar una pel·lícula, sèrie o preguntar on apareix tal actriu o actor en un capítol determinat a Netflix canviarà la forma de com cerquem el contingut.