botiga on-line amazonmp3 sense DRM

Sens dubte aquesta ha estat una de les notícies geek més importants de la jornada i que segur portarà cua, de mantenir-se així, en els propers mesos.

El teva-meva de les discogràfiques amb les tendes on-line té una dilatada història: que si discos sencers, que també cançons soltes, que si preu pre-fixat que si preu obert, que sí DRM que DRM NO…

Apple amb iTunes Store ha participat d’alguns d’aquests capítols, entenent que defensar els interessos de la Companyia passava o coincidia amb els interessos dels usuaris compradors (a voltes), intentant aportar una visió més arriscada de la jugada, com quan va apostar per la supressió (condicionada) del DRM de les cançons a iTunes.

El pas que ara fa Amazon, en la mateixa línia, situa a la tendència de la anècdota a la esperança. Tot i que ho faci de puntetes i sota una denominació extranya “versió beta”.

Però a veure, treus el DRM o no el treus? Per que si el treus no li diguis “beta”, digues-li “amb un parell” i punto pelota, no?

Mentre aquests s’aclareixen a veure què fan i els retrògrads de l’Estat, que tots sabeu qui són, i que en el seu nom de quatre lletres majúscules es dediquen, amb la ma dreta a cobrar lo incobrable i amb l’esquerra a fotre demandes per lo “legal”, jo continuaré amb el petit món d’Alícia en el país de les meravelles amb el meu tant estimat Podsafe Music Network, jugant a descobrir petites joies amagades que després intento compartir amb vosaltres en els Podcasts de mossegalapoma.

Sobre “música amagada” tinc una petita sorpresa… però no vull desvetllar-la encara 😉