Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Amazon Fresh

Parlem d’Amazon i de com li van les botigues físiques, d’Instagram i les compres en directe i d’alguns enemics de Tesla.

En aquest episodi comptem amb la companyia de l’amic Toni Gimeno.


PART 1:

  • Whisper (utilitat d’OpenAI per a la transcripció d’àudio a text)
  • Globus Xinesos i la mecànica dels globus d’heli

 PART 2:

Amazon i les botigues físiques

Als USA Amazon va comprar al 2017 la cadena de botigues de comestibles “Whole Foods”, com a part d’una estratègia de tenir presència física en comestibles, sabates i roba.

La divisió de botigues físiques d’Amazon representa el 3,4% del seu negoci global i el seu creixement, des de l’adquisició de “Whole Foods” ha estat només del 10%

Segons Andy Jassy, el CEO d’Amazon, la seva intenció és seguir creixent en aquesta divisió, malgrat el tancament d’alguns supermercats de productes frescos i la congel·lació d’apertura de noves botigues.

Per altra banda Amazon tancarà totes les seves llibreries físiques als Estats Units i al Regne Unit.

Font: Engadget

Instagram cancel·la les compres en directe

Quan Instagram va intentar copiar el que altres empreses com WeChat, Tabau Live i Douyin (TikTok xinès) havien fet amb força bons resultats en el mercat asiàtic amb les compres en directe, tot semblava que aniria amb vent de cua per l’empresa de Meta en el mercat dels Estats Units.

Aleshores s’estava en plena pandèmia i amb la gent a casa i Instagram va pensar que hi hauria bones perspectives de desplegar aquest model.

El cert és que ha fracassat totalment als EUA. Tant és així que el 16 de Març els usuaris d’Instagram ja no podran etiquetar productes mentre es fan emissions en directe.

Aquest fracàs també podria estar relacionat amb la cultura i els hàbits de compra online diferents entre Orient i Occident. Una prova més d’aquesta diferència la trobem a TikTok, que ha aturat els seus plans de comerç en directe als Estats Units i a Europa després d’haver fet força proves de venta en livestream que no van generar ni una sola compra entre els usuaris.

Font: TechCrunch

Tesla i els seus enemics

Aquesta notícia m’ha cridat força l’atenció.

Un emprenedor milionari de Califòrnia, en Dan O’Dowd, ha dedicat la seva fortuna a prohibir en les carreteres la tecnologia de la conducció autònoma completa de Tesla.

De fet O’Dowd ha finançat un anunci, emés en diferents ciutats i estats als Estats Units a la recent SuperBowl, on es veu un Tesla Model 3, amb el Full Self-Driving encès, anant a tota llet contra un maniquí d’un nen, creuant línies contínues, anant en contra direcció i no aturant-se davant una parada d’un autobús escolar i finalment colpejant un cotxet d’infants que creuava un carrer.

La funcionalitat de Full Self-Driving no està disponible arreu pels Teslas, ja que depèn de legislacions locals però en el cas dels Estats units, en zones residencials tancades es pot fer servir. Aquesta funcionalitat té un preu addicional de 15.000.

Una de les crítiques d’Dowd al sistema de Tesla es basa també en el testimoni d’un alt executiu de la marca, que va declarar que el famós vídeo del 2016 de la conducció autònoma de Tesla va ser un vídeo manipulat.

Tesla Autopilot, que inclou la versió Beta del Full Self-Driving està sota investigació per part de l’Administració Nacional de Seguretat del Trànsit en Carreteres als Estats Units. Les investigacions són per més d’una dotzena d’accidents contra vehicles d’emergència aparcats mentre s’activava l’autopilot i la tendència dels Tesla a frenar de forma sobtada davant perills imaginaris, un fenòmen conegut com “fre fantasma”.

 Font: The Washington Post


Propostes Mosseguis:

  • (Andreu Guinart – cotxes) Un anglès ha recuperat el cotxe més petit del món!! El Peel P50 de 1962
  • (Joan Betbesé – Apple) Una mica d’historia celebrant el 40 aniversari de LISA d’Apple, si fa poques setmanes es va publicar el codi obert d’aquesta computadora, aquí tenim l’acte commemorant-ho 
  • (Rafel Jesús – Mandalorian) Doncs pels amants de STARWARS en poques setmanes tindrem l’estrena de la tercera temporada de l Mandalorian
  • (Pedro Palamos – Fast and Furious) Ja disponible el trailer de Fast and Furious 10
  • (SinnerBOFH – Vehicles Elèctrics) Mireu aquestes gràfiques de vendes mundials de vehicles elèctrics (BEV) que han penjat a Reddit. Súper interessant com està evolucionant el mercat