stupid apple

Avui estic “guerrero”.

Apple té coses realment magnífiques: per mi, sens dubte, en primer i remarcable lloc, el seu sistema operatiu: fàcil, estable, senzill, intuïtiu i, el que és més important, altament productiu.

Podríem afegir a la llista de bondats un disseny rigorosament estudiat tant del hardware com del software per a afavorir la senzillesa i l’estètica alhora o l’altra programari de la casa de la poma, tant el domèstic com el professional, realment aconseguits.

Però per altra banda et sorprèn amb veritables decisions estúpides que l’allunyen de ser la companyia de bandera que pretén. A mode d’exemple:

  • Voler cobrar per l’actualització del programari de l’iPod Touch
  • Retirar el comandament a distància en els nous MacBooks i MacBooks pro

Hi ha decisions empresarials que poden no agradar-te, però que no posen directament a la companyia en una situació tan “incomprensible” com les anteriors, com el fet de no treure un iPhone amb lliure elecció d’operadora. Aquesta decisió no m’agrada però puc entendre els motius empresarials que hi ha darrera.

Però una de les actuacions més estúpides d’Apple, mes il·legítima i injusta és sens dubte la conversió 1:1 que aplica al dolar:euro en els seus productes venuts a la Comunitat Europea.

No puc entendre els motius d’aquesta decisió. Si és senzillament un sobrecost de transport, que el cobrin apart i punt. Però la conversió 1:1 és a totes veus injusta i incomprensible pels usuaris.

Qui hauria de tenir un paper més actiu per esmenar aquesta irregularitat és precisament la pròpia Apple, millor dit, la subsidiària d’Apple Espanya en el nostre cas, o les de la resta de subsidiàries dels països de la Comunitat Europea en els respectius casos.

No és de rebut que els usuaris europeus d’Apple patim aquest menyspreu. No hi ha justificació empresarial que ho avali. No amb aquests arguments.