Agony Brain

Amb l’arribada de la versió 4.0 del sistema operatiu de l’iPhone començarem a veure aplicacions traduïdes nativament al català, entre elles els jocs. Encara no és el cas de la que us porto, però…

En Joan Ferrando, desenvolupador i mossegui, conjuntament amb altres persones que formen part de l’empresa catalana Vesper Lester han tirat endavant un projecte de joc per iPhone, Agony Brain (1,79€ a l’App Store), i ens ha escrit per a que en parlem.

D’entrada el vídeo introductori de l’aplicació ja sorprèn:

La idea del joc és que ets un detectiu del departament de policia de Nova York i hi ha 13 formoses donzelles a les que has de salvar la vida injectant-lis l’antídot a un verí inoculat per un terrible i dolentot assassí. Per fer-ho t’hauran de miniaturitzar per a que càpigues en un iPhone i en el cervell de l’assassí, dins un nano-submarí, per a descobrir on s’amaguen i qui són les víctimes.

Jo soc poc de jocs, i no l’he provat (si ho feu ja direu què tal) però el que més em sorprèn és la història de com el joc ha estat creat. En paraules del mateix Joan:

Ha estat una aventura, ja que cap persona de l’equip havia colaborat mai junts, ni teniem cap mena d’experiencia en creació de jocs. L’afició al iphone i la curiositat ens ha portat a unir experiencies en programació, disseny gràfic, disseny en 3D i postproducció de video. El resultat es aquest, amb molts aspectes a millorar, fruit de moltes hores nocturnes i caps de setmana, compaginant l’activitat professional de cada un de nosaltres amb aquest projecte totalment personal.

Ha estat un exit haver arrivat fins aqui, que Apple ens hagi acceptat el joc, i ens ha sorprès positivament l’èxit que ha tingut fins ara.