Bones, desprès d’una llarguíssima temporada sense cap article al bloc, torno per escriure 4 línies sobre un tema que se na parlat en el darrer podcast nª 149 sobre la solució d’Adobe anomenada Adobe Creative Cloud, per aclarir algunes coses i per donar una mica més d’informació sobre el tema, també he de dir que jo encara no sóc usuari del núvol d’Adobe, però he parlat amb una amistat que es dedica al disseny i sí n’és usuari.

Bé, començem per aclarir  el tema preus, la Creative Cloud és tot el paquet ampliat de la Master Colection Cs6 d’Adobe que té un valor al mercat de 3.628,79 € impostos inclosos i no 1200€ com es va comentar al podcast jeje, (els 1200€ el vaig pagar jo per la versió 7 de Photoshop al seu temps i desprès les successives actualitzacions a preu de 298€ cadascuna). La Creative Suite Cs6 Master Colletion, és un paquet amb totes les aplicacions d’Adobe tant per a disseny com per a imatge, el preu de una actualització ronda els 1200€ per tot el paquet.

Captura de pantalla 2013-02-09 a las 13.42.52

Respecte a la Creative Cloud es va presentar al públic a principis de l’any 2012 i per a usuaris professionals individuals, o sigui fotògrafs, dissenyadors freelance etc…: seria la llicència individual, i a finals del mateix any es va presentar la versió per grans grups o corporacions: seria la múltiple llicència, per a grans empreses de disseny, diaris, revistes etc…, personalment crec que aprofitant la moda de tenir núvol, Adobe ha tret un producte antpirateria,  ja que en els propers anys anirem veien com totes les aplicacions d’Adobe seran només en versió Cloud i per tant s’haura de passar per caixa per tenir un photoshop o altres aplicacions, gràcies a Deu.

Adobe Creative Cloud a part de ser la Master Colection, trobareu altres aplicacions mes que integren serveis on line per donar interactivitat a alguns dels dissenys creats amb Indesign que desprès els podem trobar en les tauletes digitals com l’iPad o altres. Aquesta interactivitat es fa amb la Digital Plubish Suite. Jo ho faig servir per a les bodes interactives, o altres aplicacions com Muse i Edge per crear interfícies o elements per a web amb codi HTML5 sense gaires coneixements de programació.

Aquí podreu veure el grapat d’apps que integren AC Cloud, APPs AC Cloud

Captura de pantalla 2013-02-09 a las 15.10.49

En aquest enllaç podeu veure les aplicacions i les característiques de l’Adobe Creative Cloud

Com funciona aquest servei de subscripció? cada mes et cobren a la teva targeta de crèdit la quantitat del servei. La primera vegada et baixes i t’instal·les un panell de control amb el que t’instal·les les aplicacions que puguis utilitzar. Has de tenir en compte que si només vols photoshop té un cost de 49,90€ per mes. Si aquí li sumes, per exemple, indegsin són 49,90 € més al mes. Això vol dir que si agafes la ACCluod per 61,90 tens accés a aquestes aplicacions i la resta de la col·lecció, no esta malament, oi?

Si un mes no pagues et queda bloquejat el servei ja que queda tot activat per llicéncia remota on line, i et demanarà un codi d’activació, semblant al que passa si vols instal·lar una llicencia individual a més de 2 ordinadors, Adobe no ho permet.

Amb aquesta quota Adobe et proporciona 20 Gb al núvol per guardar i compartir les teves creacions digitals.

Les aplicacions les instal·les al teu ordinador per tant necessites estar a l’ultima en Hardware i Software com heu pogut veure en l’enllaç que he posat abans, maquinari amb Snow Leopard no el recomanen, al menys el que he parlat alguna vegada amb la gent d’Adobe Ibèrica, que són el servei oficial Adobe a Espanya.

Així de fàcil, senzill i molt interessant, com ja he dit crec que es un servei que una de les intencions és evitar les màximes copies pirates i que cada cop les actualitzacions i noves versions passaran a estar només per a usuaris d’aquest servei de pagament, com ja passa ara amb Photoshop, entre d’altres.

Funcions exclusives per a usuaris de Photoshop amb AC Cloud.

Enllaços d’interès.

AC Cloud
Un vídeo explicatiu amb subtítols ,Vídeo AC Cloud

Un lloc interessant on veure tutorials de les aplicacions d’Adobe Adobe TV

Desitjo que hagi quedat més clar.

Salutacions.