A la recerca de trobar un workflow òptim que em permeti fer servir l’iPad en escenaris de feina on ara no m’acaba de ser pràctic m’he adonat que necessito un sistema d’accés a l’estructura de fitxers, tant des del macbook com des del mateix iPad.

Les solucions clàssiques per SSH

Amb un iPad (o un iPhone) amb jailbreak podeu instal·lar via Cydia dues aplicacions: OpenSSH i Netatalk.

Amb les dues podeu accedir i copiar fitxers dins l’estructura de fitxers de l’iPad o iPhone.

Amb OpenSSH podreu accedir-hi amb un programa de FTP gratuït com Cyberduck, en canvi, si heu instal.lat Netatalk veureu que us apareix en el Finder del MAC l’iPhone/iPad com a unitats externes (fixeu-vos en la imatge següent)

iPad access via Netatalk

Un consell extra: si obriu l’accés al vostre dispositiu via SSH i feu servir Wifi’s obertes, convé que canvieu la contrasenya que ve per defecte.

Muntar l’iPhone o l’iPad com una unitat en el Mac

Phone Disk

Amb Phone Disk (i sense que us calgui haver fet el jailbreak) es muntarà una unitat de disk quan fiquis l’iPhone o l’iPad al dock.

Val a dir que a mi amb l’iPad no m’ha funcionat.

Aquesta aplicació no és de franc, però actualment està oferint el codi de registre des de la seva pàgina de descàrrega, que sembla serà vàlid fins Setembre.

Si no has fet el jaibreak podràs accedir, però no com a root.

Navegar des de l’iPhone o l’iPad

A l’App Store no he pogut trobar cap Finder per iPhone o iPad aprovat per Apple, si coneixeu algun ja ho direu.

No cal desesperar, però, doncs aplicacions aprovades com GoodReader permeten una gestió potent de fitxers i carpetes (a banda que en permet la seva visualització/execució depenent del format del fitxer).

Si voleu copiar a mà fitxers des del mac a l’estructura de GoodReader haureu d’anar a “/user/Applications/carpeta_aplicació/Documents”.

Si heu fet el jailbreak podeu provar amb aplicacions per iPhone, que també funcionen per iPad, com són FileViewer o FinderMobile, o, per reproduir vídeos, inclosos divx i flash, podeu fer servir yxflash (les trobareu a Cydia)

Si teniu més solucions i les voleu compartir en els comentaris…. estaria molt bé 🙂