I ja son 5 dies que tinc l’iParatu. Voldria deixar clar que no escric aquestes entrades per despertar l’enveja sana que em professeu uns quants, sinó amb l’intenció de fer-vos arribar les meves impressions de primera mà de cara a quan tinguem l’oportunitat de comprar-lo tots. D’entrada és una mala noticia el fet que s’hagi retardat la data de venda a Europa, però veient el got mig ple… amb l’iPhone vam esperar un any sencer i quan va sortir el 3G vam estar tot un estiu que no el trobavem per enlloc. Recordeu? Suposo que quan surtin aquí en podrem trobar sense massa cues ni histèria.

Jo ja he passat l’etapa de bavejar i “walah què guapo” i estic començant a treure-li profit. Primer de tot cal dir que ara com ara és IMPOSSIBLE donar-li ús fora de casa o al despatx, doncs l’iParatu atreu l’atenció moltissim. No m’atreveixo a treure’l al metro o tren, i menys anant en bicing :-D Suposo que al Juny serà com treure un iPhone avui i la histèria passarà… I si HP treu el Pad Android based… millor encara (I potser l’haurem de comprar també :) ).

Les Apps disponible estan verdes.

Ja se m’ha fet molt evident que les Apps disponibles, amb algunes excepcions com el lector de còmics o els exemples que va mostrar a la keynote de dijous passat – que son caríssimes – estan molt verdes. Es nota que les Apps han estat programades sense tenir accés a l’iParatu…. els falta fer una mica de xupxup. Les Apps de lectura de llibres (excepte la de Kindle , que no he provat per mandra de trobar el meu password de Amazon) son un cagarrot. He fet això de convertir el Calibre en un webserver, descarregar llibres de la wifi amb Stanza… però l’App és per iPhone i l’escalat 2X és molt decepcionant.

Les Apps d’iPhone a 2X no convencen

L’escalat del 2X, pot ser interessant per a jocs, el “Plants versus Zombies” d’iPhone és jugable i va bé, pero les Apps amb text estan mal escalades, el text queda “suau” i es veu millor a 1X. A més quan es desplega el teclat surt el nyap del teclat de l’iPhone… que quan has tastat el teclat virtual de l’iPad fa agafar grima.

O sia, que les Apps d’iPhone… son igual de bones, però el 2X en general no les afavoreix. Si les tens a l’iPhone les seguiràs fent servir a l’iPhone.

Algunes Apps que no he desinstal·lat

He desinstal.lat moltes Apps (gratuites o de prova) que vaig provar. En general la qualitat és dolenta. Em va decepcionar molt TweetDeck, que prometia molt però que simplement funciona malament. I hi ha algunes aplicacions natives suposadament educatives que … en fi.

Twitterrific per iPad fa la seva feina. No omple la pantalla de columnes i et mareja amb informació, ofereix una interficie simple i intuitiva i que permet… llegir i publicar al Twitter. A més és gratuïta. :D

tomas amb ipAd

En Tomàs va venir a casa a veure l’iSaac i l’iPad. En pantalla Mossegalapoma amb l’Opera a 2x… ja l’he des-instal.lat

GoDocs és una App que val 2€, que permet fer copia (read only) dels documents de Google Docs. Quan estas online et permet treballar amb el document en una capseta on surt google documents Web (o sia, que no te sentit no fer servir el Safari), però permet guardar còpies dels documents i versions, i llegir-los més endavant. Ideal per llegir documents al tren (quan hi hagi pebrots de treure l’iPad en public :-/ ) I ara com ara la única solució per treballar amb textos, ja que les Apps d’Apple no es venen fora d’EEUU. Cosa que no entenc, perquè ells saben positivament que molts dels iPads que venen a EEUU s’estan escampant pel món.

Ludo, però realment val la pena?

“Les opinions son com els culs, cadascú en té una” (John Mc.Lane (?))

Escric aquesta entrada en el macmini del meu despatx, amb l’iPad al damunt de la taula. (L’he fet servir quasi tot el mati i està al 82% de bateria !!! ) .. Que vull dir amb això? Que quan m’hagi de posar a treballar de valent faré servir un Mac o Macbook. Al Mac tinc multitasca :D , copio i enganxo sense pensar-ho i realment tinc un conjunt d’aplicacions i eines que fa anys que vaig seleccionant i adaptant a la meva forma de treballar. I ningú ha tingut temps de fer això amb l’iPad.

Però els darrers dies m’he descobert llegint i responent correu quasi exclusivament amb l’iPad. Navegar per la Web també començo a fer-ho sols a l’iPad i …comencen a passar-me coses: Estic al sofà mentre miro les notícies, i de cop i volta agafo l’iPad que tenia a la tauleta amb els comandaments, i busco informació addicional sobre una notícia que m’ha interessat. Tafanejo per dues pàgines i trobo quelcom que em crida l’atenció, li comento a la meva dona i li passo l’iPad com si li passes una revista…..

BAM!!!

Nous casos d’us. L’iParatu obre nous escenaris i formes d’accedir a la xarxa i compartir informació. Fins un gest tan plastic com passar físicament la pàgina a l’iPad. Igual que ho vist fer milers de vegades als personatges de StarTrek. Coses que no fem amb el portàtil perquè … cony , és un trasto! i que no fem amb l’iPhone o l’Android perquè … carai!! , escriure una frase sense errades és més complicat que enfilar una agulla i la majoria de les pàgines es veuen regulin regulan… Aquestes coses les començareu a fer amb l’iPad. No m’estranyarà veure’m a la cuina amb l’iPad mostrant una recepta damunt el marbre (de fet és granit que és més barato) mentre tallo pastanagues. I fa dos dies en Pigui i jo dibuixavem gargots incomprensibles en un App de dibuix mentre parlàvem d’un projecte. I espereu que configurem el fluxe de treball del bitorrent perque recomprimeixi optimitzat per a iPad…

L’iPad no és per fer el que ja feiem, es per fer el que no sabem què farem… pero farem, o no. (repetiu aquesta frase tres vegades ben despresa i veureu que guai :D )