iTunes 10 anys

Avui diumenge fa una dècada de l’aparició de la botiga de música d’Apple: la iTunes Store.

Per a celebrar l’efemèride Apple hi dedica una cronologia a iTunes que recull els esdeveniments més importants d’aquesta dècada, que recull des dels llançaments històrics dels iPods fins el debut d’artistes de renom internacional.

De fa temps, i de forma intermitent, pots trobar “la cançó gratis de la setmana” a iTunes. La d’aquesta setmana és en català: “Bicicletes” dels Blaumut. Si vas ràpid encara hi seràs a temps per descarregar-la.

Com a programari iTunes ens ha donat més d’un mal de cap. Un programa pesat, lent, consumidor de recursos i sovint un monstre de continguts que inclou música, apps, llibres, podcasts i molt més, on Apple ha invertit força. els darrers temps, en l’intent d’anar-lo alleugerint per fer-lo més manejable.

Recordo l’època d’iTunes executat a Windows i com va canviar la meva percepció del programa al passar a Mac, més ràpid i estable. Darrerament l’he tornat a provar en el sistema operatiu de Microsoft i continuu tenint la mateixa sensació d’antuvi.

Per tots aquells que vulgueu explorar formats alternatius de publicació de música online, en aquest cas Creative Commons i amb llicència gratuïta de descàrrega, teniu Jamendo. Una font on podeu trobar de tot, música amateur però també músics i grups molt interessants, amb 7.000 artistes i 19.000 àlbums.