nou mac pro 2013

Aquest vespre Apple ha inaugurat la Conferència mundial de desenvolupadors amb l’esperada “Keynote” (WWDC 2013) de dues hores de durada i amb interessants novetats, algunes de les quals caldrà esperar a que arribin al gran públic a la tardor, com a molt aviat.

Mac Pro

Fa tant temps que els usuaris professionals d’Apple esperaven l’actualització en els Mac Pro que alguns ja havien llançat la tovallola. I Apple ha sorprès principalment en el disseny del nou aparell: negre, unes plaques en forma de triangle dins una carcassa cilíndrica, trencador en disseny respecte als seus models anteriors i respecte a la competència.

Estem parlant d’un aparell que pot dur fins a 12 cores, gestionar 60 GB segon de RAM, 7 teraflops de GPU i 1.250 GB per segon amb la PCIe flash storage.

Mireu-ne la presentació del nou Mac Pro 2013 a la mateixa web d’Apple… només ens quedarà esperar a tocar-lo abans de final d’any.

MacBook Air

nou MacBook Air 2013

Actualització de la gama de MacBook Air on destaquem la durada de la bateria: 9h pel model d’11 polzades i fins a 12h en el model de 13, amb Intel core i5 i i7 fins a 8GB de RAM i fins a 512 GB de disc dur SSD amb Wi-Fi 802.11ac i Bluetooth 4.0.

Els nous MacBook Air ja estan disponibles.

Airport Extreme – Time Capsule

Airport Extreme - Time Capsule 2013

Amb la mateixa normativa Wi-Fi 802.11ac i de forma re-dissenyada Apple va actualitzar ahir les Airport Extreme i les Time Capsule (el mateix però amb un disc dur dins). Incorporen 6 antenes per donar cobertura a la nova normativa i la Time Capsule pot encabir un disc dur de fins 3 TB.

Les noves Airport Extreme i Time Capsule ja estan disponibles.

Mac OS X 10.9 – Mavericks

Mac OS X Mavericks

De tot el que va presentar ahir Apple, el nou Mac OS X Mavericks és, a manca de veure’l en funcionament, l’actualització més fluixa. És cert que Apple ha incorporat canvis llargament demandats pels usuaris com ara la incorporació de pestanyes al Finder i les millores de gestió, auto-emplenament i integració via iCloud de Keychain (la gestió de contrasenyes), així com un renovat i millor integrat Safari.

Però, malgrat la portabilitat d’Apps ja disponibles per iOS com els Mapes i l’iBook, l’actualització del Mac OS X sembla un canvi menor.

A més, el nou sistema operatiu no estarà disponible fins la tardor.

Destaca però la nova versió de les eines per desenvolupadors Xcode 5 ja disponible per a descàrrega.

iOS 7

iOS 7

Sens dubte la notícia més esperada per tothom. Apple ha actualitzat per fi el sistema operatiu, el tipus de lletra, la paleta de colors, les icones i la interfície. Per fer-vos una idea de les novetats el millor consell és que veieu el vídeo que Apple ha penjat a la seva web.

Destaquem, per altament reclamades: el Control Center (movent el dit cap amunt, des de la part inferior, podrem controlar part de la configuració de l’iOS), la gestió de la multi-tasca, la resposta del fons i les icones en funció del moviment i la posició de l’aparell, nova integració entre aplicacions i iTunes Ràdio (un intent de Spotify).

Segur hi ha controvèrsia amb les novetats, sobre tot si ho comparem amb coses que ja existeixen per altres sistemes operatius, però no cal perdre de vista el canvi que suposarà pels ja usuaris d’iOS. Caldrà esperar, però, a fer-lo servir, cosa que no passarà, pel gran públic, fins la tardor d’enguany.

Gràcies a tothom que vàreu seguir la Keynote amb nosaltres, els amics del Bloc D’Apple en Català i el conjunt de #mossiguis a Twitter sota #KeyCat. De tot plegat en parlarem avui al programa 167.