No es estrany que inclogui entrades convidades del blog d’en Ferran, la Veu de T. El cas és que estic pensant en passar-me a Android. Jo tinc quatre motius a part dels 15 que proposa en Ferran que us escric a baix de tot.

Aprofitant que el bloc de El Androide Libre ha començat un concurs on sortegen un Nexus One, m’he decidit a intentar llistar 15 dels motius pels qual estic esperant amb candeletes que arribin els nous models amb Android 2.1 i substituir el meu iPhone atrotinat.

 1. El principal motiu és lògicament que el meu iPhone està agonitzant i ja ni em deixa fet fotos (i mai ha fet vídeos)
 2. Android és una plataforma oberta, amb la que deixaré de dependre del maleït iTunes i el podré connectar a GNU-Linux sense problemes
 3. Sempre m’ha fet gràcia aprendre a programar per mòbils i fer-ho sense haver de pagar llicències a cap empresa malvada és un bon punt
 4. Integra totes les eines de Google que faig servir a diari com el Gmail, el Calendar o el Maps
 5. Pel que he sentit el programa per gestionar podcast funciona a la perfecció-L’android Market cada cop té més aplicacions, i els preus són molt més baixos que els de Store de l’Apple (per no dir que la majoria són gratuïtes)
 6. És multitasca de veritat
 7. Android 2.1 ja és multitàctil i la resposta és pràcticament idèntica a la de l’iPhone
 8. Té flash i en breu tindrà el Firefox Fennec.
 9. Si em dóna la gana, em permet canviar qualsevol component, des del teclat, passant pel sistema de SMS o l’agenda. Sense necessitat de fer jailbreaks ni tonteries vàries.
 10. Tots els models fan servir un connector estàndard, ja sigui un miniusb o un microusb
 11. La ranura pel jack d’audio té una mida normal, sense rebaves metàl·liques estranyes
 12. El meu iPhone no és 3G (quina vergonya)
 13. Puc ampliar-li la memòria amb una microSD i li puc canviar la bateria
 14. Tinc ganes de tornar a tenir MP3 com a to de trucades i Bluetooth de veritat (no només per al mans lliures)
 15. Vull que quedi clar que amb aquest llistat no estic dient que l’iPhone sigui un mal dispositiu, el tinc des de fa més de dos anys i m’ha anat prou bé (i això que no és un 3G), però decididament prefereixo els avantatges que m’ofereix Android i el maquinari que tenen els dispositius d’última generació

Comparteixo gairebé tots els punts d’en Ferran i a més en tinc 3 més.

 1. De nou l’he cagat fent l’update a la 3.1.3 i no puc fer trucades 🙁 A la espera del Dev-Team estic.
 2. Tinc moltes Apps de l ‘Phone comprades i que em son molt utils. Pero les estic fent servir en l’iPad… o sia que ja no em cal tant un iPhone
 3. Vull poder compartir la conexió 3G via Wifi sense haver de fer la vertical
 4. Usant el Camera Kit, puc ficar la SD de l’Android a l’iPad i passar les fotos de l’Android a l’iParato. Cosa que per fer amb l’iPhone necessito sincronitzar els dos iParatus

Així doncs … segurament em passaré a l’A-paratu.