soft upgrade 10 5 3420MB (en iMacs Intel) ha ocupat la darrera modificació major del Leopard, al 10.5.3.

Anem a analitzar algunes millores, veure alguns problemes i donar alguns consells.

Comencem per un consell necessari sempre després d’una gran actualització: repareu permisos.

Millores

Una de les sorpreses en aquesta nova versió és la sincronització de l’agenda amb el Gmail. Una opció que, en certa manera, està relacionada amb l’iPhone i l’iPod Touch, com es comenta en aquesta entrada del Bloc d’Apple en Català.

S’han arreglat també alguns error del mail.app de Mac i de l’Agenda, així com del iCal (aquest darrer uns problemes de seguretat), però alguns usuaris han reportat que tenen problemes en adjuntar arxius en un correu i que els hi ha deixat de funcionar l’enviament, possiblement motivat per algun tema de ports en el compte del seu proveïdor de correu.

Com a altres millores s’ha ampliat el nombre de càmeres compatibles pel que fa al format RAW, i s’han corregit alguns errors a les següents aplicacions: Airport Utility (en especial amb TimeCapsule), Automator (i la seva integració amb iCal), iChat, Spaces i Time Machine.

Podeu veure més informació ampliada en aquest enllaç.

A posteriori de l’aparició del upgrade a la 10.5.3, ha aparegut una nova actualització de seguretat, que no és necessària per a aquells de vosaltres que ja hàgiu aplicat la nova versió, doncs està continguda dins.

Problemes reportats

En els fòrums de discussió oficials comencen a aparèixer el típic llistat de problemes reportats pels usuaris just després d’una actualització important.

Molts estan relacionats amb les aplicacions anteriors (cas del comportament estrany de Safari i Spaces) però hi ha d’altres curiosos: A alguns usuaris els hi ha deixat de funcionar la connexió a l’iTunes Store o l’actualització de Podcasts via iTunes.

Finalment, la 10.5.3 també ha modificat quelcom dins la funcionalitat de “Software Update” de Leopard i hi ha alguna queixa de mal funcionament de la mateixa al respecte.

Poden semblar molts problemes, però sempre, els primers dies després d’una actualització major de sistema apareixen un llistat gran de problemes associats.

Encara estic fent proves i de moment, no he notat res estrany en el meu sistema, però convé que estigueu alerta molt especialment al comportament de les aplicacions modificades.